Utrecht,
01
april
2016
|
10:57
Europe/Brussels

1 april: Spoor in Suriname en Malta? 750 reacties op droomvacature bij NS

 “ik geef de voorkeur aan een sollicitatie via skype, want ik bevind mij in Australië”

Een droombaan? NS kreeg binnen een week meer dan 750 reacties op de droomvacature voor een backpackende e-onderzoeker. “Gedurende 12 maanden bezoek je voor NS nog onbekende terreinen zoals IJsland, Suriname, Malta en Nicaragua. Meld je aan vóór 1 april,” vermeldde de vacaturetekst.” Een 1 aprilgrap?

NS recruiter Daniëlle Bastiaanse: “Inderdaad, ze zijn erin getrapt. De genoemde landen hebben namelijk helemaal geen spoorwegen. Toch geven we de sollicitanten nog een kans op een bijzondere treinreis. Onder hen verloten we 2 x 2 Interrail-passen om deze zomer 10 dagen door Europa te reizen. Bij het spoorwerk denk je snel aan machinisten en conducteurs. Met de droomvacature willen we aandacht vragen voor de andere mogelijkheden bij NS, bijvoorbeeld als assistent winkelmanager, of it’er, en voor starters die monteur of management trainee willen worden.

Naast meer dan 750 sollicitanten, hadden zo’n 80 mensen de grap door. We zetten een aantal reacties op een rij:

Solliciteren via Skype

Casper is zoals veel sollicitanten een globetrotter en hoeft zijn wereldreis voor deze baan niet eens te onderbreken. Zijn sollicitatiegesprek wil hij dan ook via Skype voeren: “Mocht u nu overtuigd zijn van mijn kwaliteiten en mij willen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek, dan geef ik de voorkeur aan een gesprek via Skype. Ik bevind mij namelijk in Australië”

Ruïnes

Joost kan de grap wel waarderen: “Ik had gehoopt de ruïnes van spoorlijnen en stations op Malta te kunnen onderzoeken ;) Hoop dat jullie veel leuke inzendingen hebben gekregen!”

Management Trainee

Mart heef twijfels over de inhoud van de vacature en wil het liefst als Management Trainee bij NS aan de slag: “Om blijk te geven van mijn serieuze interesse in deze functie ben ik inmiddels op eigen initiatief het vooronderzoek gestart. De voorgestelde landen in de vacature vallen af, omdat het treinverkeer niet meer in gebruik is. Dromen zijn wellicht bedrog.” Dan vervolgt hij: “Zou het niet geweldig zijn om dit (de functie) als onderdeel te integreren in het Management Traineeship dat jullie aanbieden?”

Reykjavik Centraal

Lisa was al eens in IJsland en had niet opgelet: IJsland heb ik toevallig dit jaar bezocht, echter ben ik niet bewust met de ov-mogelijkheden bezig geweest, dus ik ga graag weer op onderzoek uit!

Maar Lieneke laat zich niks wijs maken: “Dit is een geweldige vacature waar ik zeer competent voor ben. Helaas lijkt mij dit een 1 aprilgrap aangezien ik op IJsland ben geweest en daar helemaal geen treinstation is.”