Utrecht,
23
november
2016
|
14:51
Europe/Brussels

10 leukste vragen aan HC Thurstan

Afgelopen maandag 21 november was er een Facebook live-chat met hoofdconducteur Thurstan. In twintig minuten tijd werd hij met een breed palet aan vragen bestookt. Uit de 300 vragen hebben wij de 10 leukste (met daarop natuurlijk het antwoord) voor jullie geselecteerd:

1. Wat vind je het mooiste traject?

Haarlem - Zandvoort, omdat je door de duinen rijdt. Dat is mijn mooiste traject.

2. Hoe vaak gun je zwartrijders geen boete?

Sowieso de manier hoe iemand naar mij toe komt, waarom iemand geen kaartje heeft. Kom naar mij toe en leg het verhaal uit. Dan kijken wij samen naar de situatie en heel soms gun ik jou dan geen boete.

3. Heb je last van klagende en zeurende mensen als er vertraging is?

Je bent natuurlijk visitekaartje van NS. Mensen denken aan de trein en aan de conducteur. Ik heb er geen last van want ik snap de frustratie. Ik geef graag advies hoe ze verder moeten reizen.

4. Is een krantje onder mijn voeten toegestaan?

Is een eigen regel die mensen zelf hebben verzonnen. Ik zie graag dat mensen netjes kunnen zitten en het nodigt anderen ook niet uit om bij je te zitten. Wie weet komt er een leuk iemand naast je zitten.

5. Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt op het werk?

Je maakt echt heel veel leuke dingen mee in de trein. Reizigers die mooie verhalen hebben. En zelfs een keer een reiziger gecontroleerd en die zei: “U bent de eerste conducteur die mij controleert en die geef ik altijd een reep chocola”.

6. Wat is het vreemdste wat je in de trein bent tegen gekomen als gevonden voorwerp? 

Een collega van mij had een keer een goudvis gevonden.

7. Is het fysiek zwaar werk om te doen? Naast het vele lopen natuurlijk

Ja het is wel belastend om door treinen te lopen maar door al die jaren heb ik inmiddels al treinbenen gecreëerd.

8. Is de machinist wel eens weggereden terwijl jij nog buiten stond?

Haha, jepp.. Helaas wel 

9. Wat is het beste advies dat je kan geven aan nieuwe collega's?

Wees vooral vriendelijk en altijd jezelf.

10. Waarom zie ik vaak een conducteur in eerste klas zitten zonder controle uit te voeren?

Thurstan is inmiddels weer vertrokken. Wie weet zie je 'm dan wel in de eersteklas zitten, want ook van en naar hun werk reizen conducteurs met de trein.

 

Heb je ook een NS-gerelateerde vraag, stel hem hieronder of aan onze webcaretoppers via @NS_online

Benieuwd naar de gehele lijst met vragen en de live-chat? Zie hier de Facebook-video van Thurstan op onze pagina

Reacties 1 - 3 (3)
Bedankt voor uw bericht.
1
03
April
2023
e
1
07
November
2021
e
1
07
November
2021
e