Utrecht,
16
mei
2017
|
10:33
Europe/Brussels

10e Spoorwensdag NS en ProRail gaat weer voor stralende koppies zorgen!

download
Spoorwensdag 2017 is van start!

Dolgraag een keer conducteur van de trein willen zijn, zien hoe treinen gerepareerd worden in onze werkplaats, door de wasstraat voor treinen rijden of als machinist een virtuele trein besturen? Op 17 mei is alweer de 10e editie van de spoorwensdag. We zetten hiervoor weer onze deuren open en vervullen met meer dan 200 vrijwilligers van NS en ProRail 80 unieke wensen. Deze wensen zijn van kinderen en volwassenen die het verdienen om extra in het zonnetje te worden gezet.

De Spoorwensdag is in 2008 begonnen als een initiatief van 15 trainees binnen NS en ProRail. Veel kinderen, maar ook volwassenen hebben spoor gerelateerde wensen en dromen dat deze op deze dagen op een bijzondere manier in vervulling gaan. Vaak worden deze mensen opgegeven door vrienden of familie, omdat zij het extra verdienen om hun wens uit te laten komen. Vanwege het enthousiasme is de organisatie uitgegroeid naar meer dan 200 vrijwilligers en zo’n 80 wensen.

Speciaal voor de 10e editie van de spoorwensdag rijdt een stoomtrein van Stoom Stichting Nederland rond.

Voor de 10e editie van de spoorwensdag gaan we terug naar nostalgie en rijdt er een stoomtrein door Nederland speciaal voor alle VIP's die hun wens vervuld krijgen.

Dienstregeling:

Vertrek 10.29u Rotterdam Spoor 1

11.13u Den Haag HS Spoor 1

12.28u Haarlem Spoor 1

14.15u Amsterdam Centraal Spoor 2b

15.11u Utrecht Centraal Spoor 15

15.35u Driebergen Zeist Spoor 3

16.01u Utrecht Centraal Spoor 9

Aankomst 16.30u Utrecht Maliebaan

Vertrek 18.53u Utrecht Maliebaan

19.35u Amersfoort Spoor 4a

19.58u Hilversum Spoor 5

20.59u Gouda Spoor 8

Op de verschillende stations staat de trein een tijdje stil.

Goede voorbereiding voor een unieke dag

De wensen worden in het geheim voorbereid zodat mensen helemaal verrast worden op de dag zelf. Vrienden, familie en onze begeleiders hebben vooraf contact om de dag voor de treinfanaat optimaal voor te bereiden. Alle conducteurs en machinisten van NS en Treindienstleiders van ProRail zijn voorbereid. Mensen op de werkplaatsen van NedTrain hebben hun rondleiding op de onderhoudsbedrijven tot in de puntjes voorbereid. Op het simulatiecentrum in Amersfoort wordt reikhalzend uitgekeken naar de treinfanaten. Hier kunnen de VIP's zelf een trein besturen. Tot slot: de knopen van de uniformen zijn opgepoetst en de dienstregeling van de Spoorwensdagexpress is klaar. Iedereen wil dat elke treinfanaat een onvergetelijke dag heeft.

Woensdag 17 mei wordt aan het einde van de dag een fotoverslag toegevoegd aan dit bericht.