Utrecht,
19
juli
2021
|
09:42
Europe/Brussels

11 dagen werkzaamheden rondom Amersfoort Centraal

Van dinsdag 20 juli tot en met vrijdag 30 juli vinden er werkzaamheden plaats op Amersfoort Centraal. ProRail werkt aan het spoor aan de oostzijde van het station, waarbij een deel van de wissels wordt vervangen, en perron 5B wordt verlengd en verhoogd. Reizigers moeten rekening houden met mogelijke hinder.

Reisadvies
Als gevolg van de werkzaamheden, is er van dinsdag 20 juli tot en met vrijdag 30 juli gewijzigd, beperkt tot soms geen treinverkeer mogelijk van/naar en via Amersfoort Centraal. In de ochtend van 31 juli is het nog mogelijk dat er een enkele trein uitvalt. Het gevolg van de buitendienststelling op het treinverkeer verschilt dagelijks. NS raadt reizigers aan om voorbereid op reis te gaan en adviseert voor vertrek de reisplanner extra in de gaten te houden.

Zaterdag 24 juli vanaf 17:00 tot en met zondag 25 juli rijden er helemaal geen treinen van/naar en via Amersfoort Centraal. Tijdens de werkzaamheden wordt vervangend busvervoer ingezet.

Werkzaamheden
Tijdens de buitendienststelling vernieuwt ProRail een deel van de 120 wissels rondom Amersfoort Centraal. De wissels zijn namelijk verouderd en aan vervanging toe. Deze wisselvernieuwing is onderdeel van een grootschalig wisselvernieuwingsproject rond Amersfoort, dat tot 2024 zal duren.