Utrecht,
07
augustus
2018
|
11:35
Europe/Brussels

16 dagen Spoorvernieuwing Utrecht - Ede-Wageningen/Rhenen

Geen treinen maar NS-bussen

Van zaterdag 11 augustus tot en met zondag 26 augustus werkt ProRail aan het spoor tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen/Rhenen. De werkzaamheden bestaan uit het inschuiven van een spoordek, het vernieuwen van wissels en sporen, opnieuw bestraten van perrons en het inschuiven van twee onderdoorgangen onder het spoor. Reizigers kunnen gebruikmaken van NS snel- en stopbussen of, afhankelijk van hun reis, van omreisroutes. Op de stations zijn extra medewerkers aanwezig om reizigers te assisteren.

Reisadvies

Op de trajecten Breukelen - Utrecht Centraal en Ede-Wageningen - Nijmegen geldt een aangepaste dienstregeling.

Vanwege de werkzaamheden op Utrecht Centraal zijn er diverse spoor- en dienstregelingswijzigingen. En rijden van 11 t/m 19 augustus geen treinen naar het Spoorwegmuseum. Bezoekers kunnen gebruikmaken van U-OV.

Reizigers wordt geadviseerd hun reis van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Deze bedraagt circa 15-30 minuten. Reizigers checken bij hun vertrek- en eindstation in- en uit.

Vanaf vorige week worden in de betreffende treinen visitekaartjes met informatie uitgedeeld. Op stations hangen posters en worden omroepberichten gedraaid om ook vooraf zo goed mogelijk onze reizigers te informeren. Vanaf 10 dagen voor de start van de werkzaamheden is ook de reisplanner aangepast en kunnen reizigers hier hun reisadvies op maat vinden.

Combineren van werkzaamheden

ProRail heeft in overleg met NS en andere vervoerders gekozen om een aantal grote werkzaamheden tussen Utrecht en Ede-Wageningen/Rhenen met elkaar te combineren en gelijktijdig uit te voeren. Daarbij is bewust gekozen voor de zomervakantie omdat er dan minder reizigers zijn. Hieronder een overzicht van de plaatsen waar wordt gewerkt.

Driebergen-Zeist

In augustus wordt het nieuwe spoordek op zijn plaats geschoven en wordt de verkeerstunnel onder het spoor gebouwd. Ook wordt het spoor tussen Bunnik en Driebergen-Zeist vernieuwd. De overweg bij het station wordt opgeheven: de Hoofdstraat loopt straks onder het spoor door. Een mijlpaal in de vernieuwing van stationsgebied Driebergen-Zeist. Op de projectwebsite www.stationdriebergenzeist.nl leest u meer over het project.

Veenendaal

In de toekomst zal NS op het traject Schiphol - Utrecht - Nijmegen meer treinen gaan rijden. ProRail maakt dat mogelijk door in Veenendaal twee onderdoorgangen onder het spoor aan te leggen, zodat een overweg kan verdwijnen. In augustus worden de twee onderdoorgangen onder het spoor door geschoven. Meer informatie is te vinden op http://www.voorpoort.nl

Station Utrecht Centraal

De perrons van de sporen 3, 4 , 5 en 7 worden opnieuw bestraat en aangepast. Daarnaast wordt bij het station gewerkt aan kabels en leidingen, bovenleidingen en enkele restpunten van de grote spoorvernieuwing in 2016.