Utrecht,
03
januari
2017
|
16:23
Europe/Brussels

16 dagen werk aan de Willemsspoortunnel

Van 7 t/m 22 januari werkt ProRail aan het spoor en stations tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen. In de Willemsspoortunnel wordt het spoor geheel vernieuwd. Hierdoor rijden er tussen Rotterdam en het zuiden minder treinen of geen treinen. Reizigers wordt geadviseerd kort van tevoren de reis te plannen via ns.nl of de app van NS.

Van 7 t/m 22 januari werkt ProRail aan het spoor tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen. Het spoor wordt geheel vernieuwd en ook wordt er aan perrons gewerkt op Rotterdam Zuid en Rotterdam Blaak. Voor reizigers betekent dit dat er minder of geen treinen rijden. NS adviseert kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen op www.ns.nl of via de NS app. 

Gedurende de werkzaamheden zijn alle stations bereikbaar, maar met wat meer reistijd, omreizen, een extra overstap en in het weekend vervangend busvervoer. Reizigers wordt aangeraden de reisplanner kort voor vertrek te raadplegen voor het meest actuele reisadvies. De reis zal gedurende deze 16 dagen 15 tot 60 minuten langer duren afhankelijk van het tijdstip en het traject waarop men reist. NS adviseert reizigers waar mogelijk buiten de spits te reizen. Meer informatie is te vinden op www.ns.nl/treinverkeerrotterdam

In december heeft ProRail al 16 dagen aan het spoor gewerkt. Vanaf 7 januari wordt nog eens 16 dagen aan het spoor in de Willemsspoortunnel gewerkt om de klus af te maken. Omdat er ook aan stations wordt gewerkt is van 7 t/m 10 januari station Rotterdam Blaak niet per trein bereikbaar. Hier wordt gewerkt aan het perron en dit brengt geluidshinder met zich mee. Omdat dit geluid voor onveilige situaties kan zorgen stoppen er gedurende deze dagen geen treinen op station Rotterdam Blaak. Reizigers kunnen via Rotterdam Centraal met de metrovan en naar station Rotterdam Blaak reizen.

Voor meer informatie en details over de werkzaamheden kunt u terecht op de website van ProRail