Utrecht,
17
juli
2018
|
13:53
Europe/Brussels

21 - 29 juli Werkzaamheden Zaandam - Uitgeest: geen treinen maar bussen

Van 21 t/m 29 juli voert ProRail onderhoudswerkzaamheden uit aan het spoor tussen Zaandam en Uitgeest en op het emplacement van Uitgeest. Tegelijkertijd vinden er grootschalige werkzaamheden plaats op station Zaandam aan een nieuwe spooroverbouwing en de perronkap. Dit heeft invloed op de dienstregeling tussen Amsterdam-Zaandam-Hoorn en Alkmaar – Den Helder. Zoals andere vertrektijden of –sporen, minder treinen of omreizen. Op het traject Zaandam - Uitgeest rijden er stopbussen in plaats van treinen.

Reisadvies

Reizigers wordt geadviseerd hun reis van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Deze bedraagt circa 15-30 minuten. Reizigers checken bij hun vertrek- en eindstation bij de bus in- en uit. Voor overstappende reizigers op Amsterdam Sloterdijk rijdt NS een speciaal treintje tussen de hoofdentree van station Amsterdam Sloterdijk en de stationsingang Hembooghalte. Daarnaast zet NS extra medewerkers in op station Alkmaar op vrijdag tijdens de Kaasmarkt.

Groot onderhoud en spoorvernieuwing door ProRail

Het 11 kilometer lange spoor tussen Zaandam en Uitgeest krijgt nieuwe dwarsliggers en nieuwe ballast. Met maar liefst 74 werktreinen is ProRail dag en nacht aan het werk voor dit groot onderhoud. Tegelijkertijd zijn er grote werkzaamheden bij station Zaandam, daar wordt de overbouwing over het spoor aangelegd. Ook zijn er werkzaamheden aan de perronkap op dit station.

De werkzaamheden zijn zo gepland dat er vooral in weekenden en tijdens vakanties intensief gewerkt wordt aan het spoor omdat er dan minder reizigers gebruikmaken van de trein en de overlast beperkt blijft. Na deze grootschalige werkzaamheden, zullen er nog verschillende weekendwerkzaamheden volgen dit jaar. De werkzaamheden duren tot eind 2019.

Spooroverbouwing Zaandam

De nieuwe spooroverbouwing over station Zaandam maakt een snelle verbinding mogelijk tussen het centrum en de westzijde van het station. Ook het station krijgt een opknapbeurt met een nieuwe entree, winkels en horeca. Ook komt er een nieuwe fietsenstalling aan de Houtveldweg voor circa 1400 fietsen. Meer weten? Kijk dan op: https://maakstationsgebied.zaanstad.nl/ (link is external)