Utrecht,
26
april
2022
|
10:55
Europe/Brussels

28 april tot en met 4 mei werkzaamheden: NS-bussen tussen Haarlem en Leiden

1 mei tot 13.00 uur ook geen treinen naar Zandvoort aan Zee

Samenvatting

Vanwege werkzaamheden aan het spoor door ProRail rijden er van donderdag 28 april tot en met woensdag 4 mei NS-stopbussen in plaats van treinen tussen Haarlem en Leiden. Reizigers tussen Amsterdam en Leiden reizen via station Schiphol Airport. Reizigers tussen Leiden en Haarlem kunnen omreizen via Amsterdam Sloterdijk. Op zondag 1 mei is er vanaf start dienstregeling tot 13.00 uur ook geen treinverkeer mogelijk tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Reizigers kunnen vanaf Bloemendaal aan Zee met de vervangende NS-bus naar Zandvoort reizen. We raden reizigers aan om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd, deze is meegenomen in het reisadvies.

Werkzaamheden ProRail
Bij de overweg Pijlslaan in Haarlem vernieuwt ProRail spoorstaven en wordt er gewerkt aan de bovenleiding. Tussen Zandvoort en Haarlem wordt alleen zondag van 01.00 uur tot 13.00 uur gewerkt aan kabels en leidingen. Bij Heemstede, Bennebroek, Vogelenzang en Noordwijkerhout wordt gewerkt aan de bovenleiding. Als gevolg van deze werkzaamheden zijn ook een aantal overwegen afgesloten: die op de Pijlslaan in Haarlem, de Pastoorlaan in Hillegom en op de stationsweg tussen Hillegom en Voorhout.

Planning van werkzaamheden
Ook in 2022 werkt ProRail aan het spoor. Hierbij gaat het om nieuwbouw, maar ook om groot onderhoud. Met als doel het spoor betrouwbaar te houden én te voorkomen dat het aantal onverwachte storingen toeneemt. Hierbij ook rekening houdend met het groeiend aantal reizigers in de toekomst en het intensiever gebruik van het spoor. NS en ProRail hebben afgesproken om de noodzakelijke spoorwerkzaamheden zoveel mogelijk te combineren, en waar mogelijk te laten plaatsvinden tijdens vakanties, om het aantal periodes met hinder voor treinreizigers te beperken. NS informeert treinreizigers van tevoren via verschillende kanalen. Zo weten zij tijdig dat er werkzaamheden zijn en kunnen zij bij het plannen van hun reis hier rekening mee houden.