Utrecht,
04
juli
2016
|
08:57
Europe/Brussels

3 redenen waarom je het krantje moet laten liggen

Als ik ‘s ochtend richting mijn trein loop dan zie ik vanuit de verte die groene bak met onbevlekte Metro’s al staan. Aan alles verneem ik dat ze niets liever doen dan met mij mee op reis .... en ook ik kan deze verleiding niet weerstaan. Echter na het lezen gooi ik hem niet weg, maar laat hem - uiteraard na het lezen - netjes opgevouwen in de trein achter. Drie reden waarom:

  1. Sharing = caring; hoe mooi is het om iemand anders te verblijden met iets wat jij niet meer gebruikt. Zelf vind ik regionaal nieuws uit Zeeland of Friesland een welkome afwisseling op mijn eigen regionieuws.
  2. Eenvoudig recyclen van oud-papier; wanneer iedereen zijn krant op een vaste plek achter laat, dan is het eenvoudiger voor de schoonmakers om ze te verzamelen en ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier gescheiden worden.
  3. Schonere trein; door je krant netjes opgevouwen op een vaste plek achter te laten lijkt de trein een stuk frisser en schoner.

Gelukkig ben ik niet de enige die zo denkt, om te beproeven of dit idee levensvatbaar is starten we vandaag, maandag 4 juli samen met Metro een proef op de lijn Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen. Tijdens deze proef die twee weken duurt, roepen we reizigers op om hun krant achter te laten voor de volgende reizigers in de bagagerekken die daarvoor speciaal zijn gemarkeerd. Door de krant in het bagagerek te leggen maak je volgende reizigers blij en treinschoonmakers kunnen ze makkelijk opruimen. Zo zorgen we dat het papier eenvoudig en goed gerecycled kan worden. Met dit hergebruik van papier onderstrepen wij ons groene beleid en spelen we in op de trend in de samenleving waarbij delen de norm is.

Reacties 1 - 4 (4)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Gerdy
06
July
2016
Meestal neem ik de krant mee. Heb vaak de puzzel nog niet af. Doe hem thuis in de oud papierbak.
Ulrich
04
July
2016
Of je leest gewoon het nieuws op je telefoon, en zadelt je medereizigers niet op met een trein vol slingerend oud papier. In die krantjes staan toch alleen maar recht overgetikte persberichten, filler en reclame.
Hanny
04
July
2016
Ik doe altijd de krant of blad wat ik uitgelezen heb in het rek boven mij dan kan een ander het pakken en lezen en de schoonmakers kunnen er ook makkelijk bij ....
Roland
04
July
2016
Hoezo recyclen als ik elke dag zie dat de kranten in dezelfde vuilniszakken gaan als de rest van het afval uit de trein?