Utrecht,
30
juli
2016
|
14:49
Europe/Brussels

3 swingende treinen naar zomercarnaval in Rotterdam

download
Zomercarnaval

Vandaag reed NS samen met Zomercarnaval de Latin Express. Vanuit 3 verschillende richtingen konden reizigers zich warm dansen op de stijlen Salsa, Bachata of Kizomba met begeleiding van professionele dansers en danseressen in de trein. Bekijk snel de foto's en het filmpje.

Zomercarnaval is elk jaar een groot feest met vrolijke mensen. Doordat het zo populair is is de organisatie en de stad erbij gebaat dat mensen met het OV naar de stad komen. Met zomercarnaval hebben we daarop ingespeeld door reizigers al een swingende aftrap te geven in de trein!

Vanuit Breda kregen de reizigers de eerste pasjes van de dansstijl Kizomba aangeleerd. Zowel jong als oud werd aangestoken door de swingende sfeer en ging met de voetjes van de vloer. "Het is heel leuk om zo verrast te worden. Ik kom al jaren op zomercarnaval en ga elk jaar met de trein. Dit jaar is hierdoor wel heel speciaal. Ik heb heel veel zin in wat de rest van de dag gaat brengen.", aldus een entousiaste reiziger.

Ook vanuit Utrecht Centraal en Leiden reed een trein met een speciale coupé naar Rotterdam waar Salsa- en Bachatamuziek uit de speakers in dreunden. Conducteur Xander genoot van de mooie sfeer in zijn trein: "Vandaag is het weer een feestje om te werken. Al dansend kan ik mijn werk doen. Mooi om te zien dat we de reiziger iets extra's kunnen bieden naar zomercarnaval". 

Alle treinen kwamen gelijk aan op Rotterdam Centraal waar alle reizigers en dansers zich verzamelden rondom de Brassband voor het station! Daar ging het feest verder!

Het startschot werd dit jaar gegeven in de trein en gezien de sfeer die dat gaf moet het wel goed komen met het zomerse feest in Rotterdam.

Kijk het filmpje voor enkele mooie sfeerbeelden. Veel plezier op zomercarnaval. Kun je er vandaag niet bij zijn, kom dan volgend jaar. Met de trein!