Utrecht,
21
september
2016
|
17:14
Europe/Brussels

4 feiten over die collega's in hun gele jassen

Onze medewerkers Veiligheid & Service (ja, die stoere mannen en vrouwen in de gele jassen) zijn er voor jouw veiligheid in de trein én op het station. Met hun uniform lijken ze wel wat op medewerkers van de politie, maar wat doen zij nou eigenlijk? Hier 4 dingen die je (waarschijnlijk) nog niet over hen wist!

  1. Controle in de trein - in de treinen en op het station ben je als reiziger verplicht een geldig vervoersbewijs en identiteitskaart te kunnen tonen wanneer hiernaar gevraagd wordt. De Veiligheid & Service (V&S) collega's helpen vaak de conducteurs bij hun rondes in de trein.

  2. BOA - de V&S-ers zijn Buitengewoon Opsporings Ambtenaar, dit betekent dat ze bevoegd zijn tot het opsporen van strafbare feiten. meestal gaat het dan om handhaving van openbare orde. Op het station en in de trein mogen zij mensen aanhouden en indien nodig het identiteitsbewijs invorderen.

  3. Opvang bij calamiteiten - wanneer er een aanrijding is (met bijvoorbeeld een persoon) of een trein in noodsituaties geëvacueerd moet worden, dan zijn ze erbij om reizigers en collega’s te helpen.

  4. Ook voor (bijna) al jouw vragen - de functietitel bevat niet voor niets het woord ‘Service’. Laat je niet afschrikken door de uniformen en vraag hen gerust om informatie.

Op eigen initiatief hebben zij recent een Facebook-pagina opgezet. Hier kun je een kijkje nemen in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit geeft natuurlijk een aardig beeld. Nieuwsgierig? Knoop zelf eens een gesprekje aan met een van de collega’s en/of like de Facebook-pagina

Meer informatie over Veiligheid & Service op het station en in de trein vind je achter deze link.

 

Christiaan Velzeboer - NS Content & Creatie

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.