Heerlen,
02
mei
2022
|
13:43
Europe/Brussels

4 tot en met 8 mei werkzaamheden: NS-bussen tussen Sittard en Heerlen

Door werkzaamheden van ProRail aan het spoor rijden er van woensdag 4 mei tot en met zondag 8 mei bussen in plaats van treinen van en naar Heerlen. De Intercity's uit Eindhoven rijden niet verder dan Sittard. NS zet snelbussen in tussen Sittard en Heerlen en Arriva rijdt met stopbussen tussen Sittard en Heerlen, Heerlen en Valkenburg en Heerlen en Kerkrade Centrum.

In opdracht van de provincie Limburg verdubbelt ProRail het spoor tussen Heerlen en Landgraaf om daarmee ruimte te geven voor meer treinen naar Duitsland. Er worden ook nieuwe perrons gebouwd op de stations van Heerlen en Landgraaf en het stationsmeubilair wordt aangepast. 

Planning van werkzaamheden
Ook in 2022 werkt ProRail aan het spoor. Hierbij gaat het om nieuwbouw, maar ook om groot onderhoud. Met als doel het spoor betrouwbaar te houden én te voorkomen dat het aantal onverwachte storingen toeneemt. Hierbij ook rekening houdend met het groeiend aantal reizigers in de toekomst en het intensiever gebruik van het spoor. NS en ProRail hebben afgesproken om de noodzakelijke spoorwerkzaamheden zoveel mogelijk te combineren, en waar mogelijk te laten plaatsvinden tijdens vakanties, om het aantal periodes met hinder voor treinreizigers te beperken. NS informeert treinreizigers van tevoren via verschillende kanalen. Zo weten zij tijdig dat er werkzaamheden zijn en kunnen zij bij het plannen van hun reis hier rekening mee houden.