Utrecht,
02
februari
2022
|
14:09
Europe/Brussels

5 dagen geen treinen maar bussen tussen Haarlem en Zandvoort vanwege werkzaamheden

Maandag 7 februari tot en met vrijdag 11 februari rijden er bussen in plaats van treinen op het traject Haarlem-Zandvoort vanwege werkzaamheden aan het spoor door ProRail. Vanwege deze werkzaamheden is de dienstregeling tussen Haarlem en Beverwijk ook aangepast. Er rijden op dit traject extra treinen. We raden reizigers aan om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en op het traject Haarlem - Zandvoort rekening te houden met een extra reistijd van circa 30 minuten.

Werkzaamheden ProRail
Bij station Overveen wordt ballast bijgestort om het spoor op te hogen tot 76 cm hoogte. Zodat reizigers een gelijkvloerse instap krijgen vanaf het perron in de trein. Dit is conform de Europese regelgeving en Nederlandse afspraken voor de toegankelijkheid van het spoor.

Reisinformatie
De vervangende stopbussen tussen Haarlem, Overveen en Zandvoort rijden tussen circa 7.00-20.00 uur ieder kwartier. Ervoor en erna ieder halfuur. We raden reizigers aan om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd van circa 30 minuten. Deze is ondertussen verwerkt in de Reisplanner.

Planning van werkzaamheden
Ook in 2022 werkt ProRail aan het spoor. Hierbij gaat het om nieuwbouw, maar ook om groot onderhoud. Met als doel het spoor betrouwbaar te houden én te voorkomen dat het aantal onverwachte storingen toeneemt. Hierbij ook rekening houdend met het groeiend aantal reizigers in de toekomst en het intensiever gebruik van het spoor. NS en ProRail hebben afgesproken om de noodzakelijke spoorwerkzaamheden zoveel mogelijk te combineren, om het aantal periodes met hinder voor treinreizigers te beperken. NS informeert treinreizigers van tevoren via verschillende kanalen. Zo weten zij tijdig dat er werkzaamheden zijn en kunnen zij bij het plannen van hun reis hier rekening mee houden.