Utrecht,
16
februari
2021
|
15:30
Europe/Brussels

5 dagen werkzaamheden tussen Utrecht Overvecht en Hilversum

22-26 februari NS-bussen ipv treinen

Samenvatting

ProRail werkt van maandag 22 februari tot en met vrijdag 26 februari aan het spoor tussen Hilversum en Utrecht Overvecht. De spoorbeheerder vervangt bovenleidingportalen, vernieuwt overwegen en bestraat perrons. NS past de dienstregeling aan: in deze periode rijden NS-bussen in plaats van treinen. Reizigers moeten verder rekening houden met omreizen en extra reistijd. Er rijden minder treinen tussen Hilversum en Almere Centrum/Hoofddorp.

HOV in ‘t Gooi

ProRail vervangt bij Hilversum Sportpark delen van het spoor en legt nieuwe kabels en leidingen aan. Ook legt de spoorbeheerder de funderingen voor nieuwe bovenleidingportalen. Het gaat deels om regulier onderhoud en deels om werkzaamheden die onderdeel zijn van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer in ‘t Gooi. ProRail gebruikt de overweg aan de Oude Amersfoortseweg voor de aan- en afvoer van materieel. De overweg blijft open voor het verkeer, de gemeente Hilversum zet verkeersregelaars in. 

Groenekan

Daarnaast zijn er werkzaamheden aan de overweg aan de Groenekanseweg in Groenekan, waar ProRail de spoorstaven van een overweg vervangt. De overweg is tijdens de werkzaamheden gesloten. Op verkeersborden geeft ProRail een omleidingsroute aan. Verder vernieuwt ProRail bij Hollandsche Rading de bestrating van perrons. 

Gevolgen voor reizigers

De gehele periode rijdt NS tussen Utrecht Overvecht en Hilversum bussen in plaats van treinen. Bovendien rijden er minder treinen tussen Hilversum en Almere Centrum/Hoofddorp. Tussen Utrecht Centraal en Hoofddorp kunnen reizigers omreizen via Amsterdam Zuid en tussen Naarden-Bussum en Almere Centrum via Weesp. Advies aan reizigers is om rekening te houden met extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

Reisplanner

De Reisplanner op ns.nl of in de NS-app is ondertussen bijgewerkt. In het aangepaste reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd.

Om de overlast voor reizigers te beperken worden deze grootschalige werkzaamheden in de voorjaarsvakantie uitgevoerd.