Utrecht,
17
oktober
2023
|
15:14
Europe/Brussels

6-daagse werkzaamheden aan Flevolijn in herfstvakantie

Samenvatting

Vanwege werkzaamheden van ProRail aan het spoor, rijden er van dinsdag 24 oktober vanaf 21.00 uur tot en met zondag 29 oktober geen treinen tussen Almere Oostvaarders en Weesp en tussen Almere Oostvaarders en Naarden-Bussum. Reizigers kunnen gebruik maken van vervangende bussen. Reizigers tussen Noord-Nederland en de randstad reizen om via Amersfoort. Daarnaast rijdt NS een aangepaste dienstregeling tussen Almere Oostvaarders en Lelystad. Ondanks dat de werkzaamheden in de herfstvakantie plaatsvinden en er iedere vier minuten een vervangende bus rijdt, moeten reizigers rekening houden met grote drukte in de spits. We adviseren reizigers daarom indien mogelijk buiten de spits te reizen of thuis te werken. In alle gevallen moeten reizigers rekening houden met extra reistijd. Wij adviseren hen voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies.

Wat gaat er gebeuren?
ProRail gaat aan het werk op het spoor tussen Almere Oostvaarders en Weesp en tussen Almere Oostvaarders en Naarden-Bussum. De aannemer van ProRail gaat dwarsliggers en spoorstaven vernieuwen tussen Muiderberg en Almere en bij Almere gaat de aannemer monitoringsapparatuur aanbrengen.

Drukte
Ondanks dat de werkzaamheden in de herfstvakantie plaatsvinden, verwachten we grote drukte bij de opstapplaatsen van de bussen. In de spits is er onvoldoende ruimte voor extra bussen bij de verschillende bushaltes en op de busbaan. Daardoor kan NS niet meer dan iedere 4 minuten een bus laten rijden. Dit betekent dat het in de spits niet mogelijk is om alle mensen die deze week met de trein gaan, in dezelfde hoeveelheden met bussen te vervoeren. We adviseren reizigers in de spits daarom wanneer dat mogelijk is buiten de spits te reizen of thuis te werken.