Utrecht,
23
augustus
2021
|
15:14
Europe/Brussels

7 dagen werkzaamheden aan het spoor tussen Roosendaal en Vlissingen

Het spoor van de Zeeuwse Lijn krijgt komend weekend een flinke onderhoudsbeurt. Daarom is er zaterdag 28 augustus en zondag 29 augustus geen treinverkeer mogelijk tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. Na het weekend wordt er doorgewerkt aan het spoor tussen Goes en Vlissingen, waardoor de treinen daar tot 3 september niet kunnen rijden. ProRail vernieuwt dan het spoor tussen Goes en Vlissingen. De werkzaamheden betreffen onder andere het vernieuwen van wissels, ballastgrind, dwarsliggers en spoorstaven. Daarnaast worden drainage-, kabel- en leidingwerkzaamheden uitgevoerd bij Middelburg en Vlissingen. Hierdoor blijft het spoor in goede conditie en kunnen reizigers blijven rekenen op een veilige en betrouwbare treinrit.  

Gevolgen voor de treinreis 

  • Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus rijden er NS stop- en snelbussen op het traject Bergen op Zoom – Vlissingen en taxibusjes tussen Arnemuiden en Goes en tussen Arnemuiden en Middelburg. Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom rijden de treinen volgens een aangepaste dienstregeling. Na het weekend rijden de treinen weer de normale dienstregeling tussen Goes en Roosendaal. 

  • Van maandag 30 augustus t/m vrijdag 3 september rijden er NS-bussen op het traject Goes – Vlissingen en taxibusjes tussen Arnemuiden en Middelburg. Tussen Roosendaal en Goes rijden de treinen volgens een aangepaste dienstregeling.  

  • Station Middelburg is in deze periode aan de voorzijde (centrumzijde) voor autoverkeer gestremd. De NS-bussen rijden vanaf de achterzijde van het station.  

De extra reistijd is in ongeveer tot 30 minuten. 

Ga voorbereid op reis 

NS raadt reizigers aan voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen. Voor meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de site van ProRail