Utrecht,
13
oktober
2021
|
12:54
Europe/Brussels

7 dagen geen treinverkeer tussen Amersfoort Centraal en Putten

Van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 oktober werkt ProRail aan het spoor tussen Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst. ProRail werkt onder andere aan het vernieuwen van wissels, kabels en leidingen. In die week is er geen treinverkeer mogelijk tussen Amersfoort Centraal en Putten. Dat betekent dat de reistijd langer kan zijn dan gepland. NS adviseert om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Gevolgen treinverkeer
Tussen Amersfoort Centraal en Putten is er van 16 tot en met 22 oktober geen treinverkeer mogelijk. Voor reizigers tussen Amersfoort Centraal en Zwolle is het mogelijk om te reizen via Deventer. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Zwolle, kunnen omreizen via Amsterdam Zuid. Tussen Amersfoort Centraal en Putten wordt vervangend busvervoer ingezet.

Nieuwe wissels
Een deel van de 120 wissels rondom Amersfoort Centraal wordt vernieuwd. De wissels zijn namelijk verouderd en aan vervanging toe. Hierdoor kunnen er meer treinen rijden, met een hogere snelheid, en minder storingen. Deze wisselvernieuwing is onderdeel van een grootschalig wisselvernieuwingsproject rond Amersfoort, dat tot 2024 zal duren.

NS raadt reizigers aan om voorbereid op reis te gaan, en voor vertrek de NS-Reisplanner of NS-app te raadplegen. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten.