Utrecht,
26
april
2023
|
10:36
Europe/Brussels

9-daagse werkzaamheden tussen ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen

Van zaterdag 29 april tot en met zondag 7 mei werkt ProRail aan het spoor tussen 's Hertogenbosch en Nijmegen. Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er geen treinen maar bussen. ProRail vervangt onder andere het perron bij station ’s Hertogenbosch Oost, inclusief het perronmeubilair. Daarnaast worden de voorpleinen van het station aangepast, wissels vernieuwd op het rangeerterrein in Oss, de perronoverkapping van station Oss wordt vervangen en er worden werkzaamheden aan de Edithspoorbrug bij Ravenstein uitgevoerd.

ProRail heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden verschillende opslagplaatsen nodig voor onder ander bouwmaterialen. Twee van deze locaties is de P&R en de fietsenstalling aan de noordzijde van het station. Tijdens de werkzaamheden zullen deze locaties afgesloten worden. Auto’s kunnen parkeren bij Transferium De Vliert. Voor fietsen wordt een tijdelijke fietsenstalling geplaatst ter hoogte van de bushalte aan de Bruistensingel.

Gevolgen voor de treinreis 
Als gevolg van de werkzaamheden is geen treinverkeer mogelijk in de weekenden van zaterdag 29 en zondag 30 april en van zaterdag 6 en zondag 7 mei tussen ’s-Hertogenbosch en Wijchen. Ook van maandag 1 tot en met vrijdag 5 mei rijden er geen treinen tussen ’s-Hertogenbosch en Oss, na 22.00 uur tussen ’s-Hertogenbosch – Wijchen. Er worden stop- en snelbussen ingezet. 

In de weekenden van 29 en 30 april en 6 en 7 mei: 
• Stopbussen ’s-Hertogenbosch – ’s-Hertogenbosch Oost – Rosmalen – Oss West – Oss – Ravenstein – Wijchen. 
• Snelbussen ’s-Hertogenbosch – Oss – Nijmegen. 

Op weekdagen worden stop- en snelbussen ingezet: 
• Snelbussen ’s-Hertogenbosch – Oss 
• Snelbussen ’s-Hertogenbosch – Oss – Wijchen (na 22:00 uur) 
• Snelbussen ’s-Hertogenbosch – Oss - Nijmegen 
• Stopbussen ’s-Hertogenbosch – ’s-Hertogenbosch Oost – Rosmalen – Oss West – Oss 
• Stopbussen ’s-Hertogenbosch – ’s-Hertogenbosch Oost – Rosmalen – Oss West – Oss – Ravenstein – Wijchen (na 22:00 uur) 

De treinen blijven de gehele periode wél rijden tussen Nijmegen en Wijchen. 

Ga voorbereid op reis 
NS raadt reizigers aan voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen en rekening te houden met ongeveer 30 minuten extra reistijd. Voor meer informatie over de werkzaamheden is te lezen op de site van ProRail