Utrecht,
23
april
2020
|
14:59
Europe/Brussels

9 dagen geen treinen tussen Sittard en Maastricht door spoorwerk

Vervoerders zetten bussen in van 2 t/m 10 mei

Werkzaamheden Prorail
Van 2 tot en met 10 mei werken ProRail en de spooraannemer VolkerRail op diverse locaties aan het spoor tussen Maastricht en Sittard. Met een ombouwtrein vernieuwen ze in deze periode dwarsliggers en ballast vanaf de Roggeveldstraat in Bunde tot net voorbij het station Beek-Elsloo. De ombouwtrein haalt oude dwarsliggers weg en plaatst nieuwe dwarsliggers terug. Daarnaast wordt de overweg Roggeveldstraat in Bunde vernieuwd. Van 7 tot en met 10 mei worden vier wissels vernieuwd ter hoogte van de Meerssenerweg in Maastricht.

Geen treinverkeer
Tijdens deze 9-daagse buitendienststelling, van zaterdag 2 mei t/m zondag 10 mei, rijden er geen treinen op het traject Sittard – Maastricht Randwyck (RS12). Ook de NS intercity rijdt dan niet tussen Sittard en Maastricht. Arriva zet stopbussen in en NS snelbussen. Reizigers tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kunnen gebruik maken van reguliere stadsbussen en de overige treinen van Arriva naar Maastricht Randwyck (RS18).

Reistijd
Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met langere reistijd en de reis van tevoren te plannen. Dit kan via de websites en apps van NS en Arriva. Meer informatie kun je ook opvragen bij de Servicepunten op het station in Sittard en Maastricht.

Coronamaatregelen en vervangend vervoer
Bij zowel de uitvoering van de werkzaamheden aan het spoor als bij het vervangend vervoer wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Arriva en NS vragen reizigers zich goed te verspreiden over de gereed staande bussen en in te stappen bij de deur in het midden van de bus om voldoende afstand te kunnen houden. De bussen zijn zo ingericht dat reizigers voldoende ver van elkaar en van de chauffeur kunnen zitten tijdens hun reis. Voor het reizen met het ov geldt onverminderd: reis alleen als dat noodzakelijk is.