Utrecht,
23
april
2020
|
14:57
Europe/Brussels

9 dagen spoorwerk tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen

ProRail werkt aan het spoor
Van 2 tot en met 10 mei werkt ProRail aan het spoor tussen Oss en Ravenstein. Hier wordt 6,5 kilometer spoor vernieuwd Op station Oss wordt het perron iets verhoogd, zodat reizigers in de toekomst alle treinen drempelloos kunnen betreden. Daarnaast worden op dit station keerwanden geplaatst en betegeling vervangen.

Geen treinverkeer
Gedurende de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen ’s-Hertogenbosch en Wijchen. Op 2 en 3 mei rijden er geen treinen tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen. NS zet voor noodzakelijke reizigers bussen in. Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met langere reistijd en de reis kort van te voren te plannen in de reisplanner via ns.nl of de NS app.

Coronamaatregelen en vervangend vervoer
Bij zowel de uitvoering van de werkzaamheden aan het spoor als bij het vervangend vervoer wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Arriva en NS vragen reizigers zich goed te verspreiden over de bussen en in te stappen bij de deur in het midden van de bus om voldoende afstand te kunnen houden. De bussen zijn zo ingericht dat reizigers voldoende ver van elkaar en van de chauffeur kunnen zitten tijdens hun reis. NS verzoekt alleen van de trein en vervangend busvervoer gebruik te maken als de reis noodzakelijk is. Reis alleen als het echt moet.