Utrecht,
24
juni
2021
|
15:21
Europe/Brussels

9 dagen werkzaamheden aan de Demka-spoorbrug in Utrecht

ProRail werkt van zaterdag 3 t/m zondag 11 juli aan de Demka-spoorbrug in Utrecht, waardoor er beperkt treinverkeer mogelijk is tussen Breukelen en Utrecht Centraal. Er wordt 24 uur per dag gewerkt om de impact op het treinverkeer zo klein mogelijk te houden. ProRail vernieuwt de spoorstaven en ook gieten zij de staven in het beton van de brug opnieuw in. Dit kan mogelijk leiden tot hinder voor treinreizigers.
 

Reisadvies
Als gevolg van de werkzaamheden is er beperkt treinverkeer mogelijk tussen Breukelen en Utrecht Centraal. De Sprinters tussen Breukelen en Utrecht Centraal rijden niet. De verschillende Intercity’s, de Nightjet en de ICE die ook gebruik maken van het spoor tussen Utrecht Centraal en Breukelen, zullen gedurende de werkzaamheden volgens dienstregeling blijven rijden.

Reizigers die tussen Breukelen en Utrecht Centraal reizen, kunnen gebruik maken van vervangend busvervoer. Ook kunnen reizigers vanuit Breukelen de Sprinter richting Rotterdam Centraal pakken, vervolgens in Woerden overstappen op de Sprinter richting Tiel. NS raadt reizigers aan voor vertrek de reisplanner te raadplegen.
 

Hinder voor treinreizigers
De werkzaamheden leveren hinder op voor reizigers. Normaal gesproken zouden dergelijke werkzaamheden in de schoolvakantie plaatsvinden. In dit geval is dat niet mogelijk door veel andere klussen tijdens de zomervakantie. ProRail kiest ervoor om de werkzaamheden net voor de zomervakantie te plannen, omdat er dan ook al minder reizigers zijn.

Meer informatie over de werkzaamheden van ProRail is te lezen op: https://www.prorail.nl/nieuws/groot-onderhoud-aan-de-demka-spoorbrug-in-utrecht