Utrecht,
20
juli
2017
|
14:09
Europe/Brussels

Aanbod ov-toeristentickets uitgebreid

Samenvatting

Met het Amsterdam & Region Travel Ticket (A&RTT) reizen toeristen in de regio Amsterdam nu moeiteloos met één ticket door de hele regio met álle vormen van openbaar vervoer. Het reisproduct is uniek, gebruiksvriendelijk en draagt bij aan de spreiding van bezoekers vanuit Amsterdam over de regio. Bovendien wordt met dit ticket een volledig aanbod van ov-tickets voor toeristen geboden.

De tickets zijn het resultaat van een samenwerking tussen verschillende ov-bedrijven: NS, GVB, Connexxion, EBS en Amsterdam Marketing, Metropoolregio Amsterdam en Vervoerregio Amsterdam.

Balans in de regio

Met het A&RTT kunnen toeristen gemakkelijk in de regio reizen. Zo bezoeken meer toeristen trekpleisters buiten Amsterdam en zorgt dit voor een positieve bijdrage aan de balans in zowel stad als regio. Dit sluit aan bij de doelstellingen uit de Strategische Agenda Toerisme in de MRA 2025.

 

Volledig aanbod van ov-toeristentickets

Met de komst van het A&RTT zijn er drie verschillende soorten tickets verkrijgbaar: een ticket om te reizen naar en door de stad, een ticket voor de hele regio en een ticket voor heel Nederland. Zo kunnen internationale bezoekers met dit gebruiksvriendelijke product makkelijk reizen met trein, bus, tram, metro en veerdiensten.

Amsterdam Travel Ticket (ATT)
De bezoeker kan 1, 2 of 3 dagen onbeperkt openbaar vervoer gebruiken in Amsterdam (GVB) en kan met de trein of bus (lijn 197 Amsterdam Airport Express) van en naar Schiphol.

Amsterdam & Region Travel Ticket (A&RTT)
De bezoeker kan 1, 2 of 3 dagen onbeperkt openbaar vervoer gebruiken in de gehele metropoolregio Amsterdam (met alle vervoerders).

Holland Travel Ticket (HTT)
De bezoeker kan 1 dag onbeperkt openbaar vervoer gebruiken in Nederland. Er is eveneens een off-peak variant geldig voor 6:30 en na 9:00 uur door de week en onbeperkt in het weekend.

 

Op Schiphol zijn onlangs zes speciale ‘Travel Ticket-automaten’ geplaatst. De tickets zijn verkrijgbaar in de vier bagagehallen en op Schiphol Plaza. Ook op Amsterdam Centraal is de eerste kaartautomaat geplaatst in de OV-servicewinkel aan de IJ-zijde. Er volgen binnenkort vier andere automaten die geplaatst worden bij de verschillende opgangen naar het busstation.

Pilot integratie I amsterdam City Card – A&RTT

De I amsterdam City Card geeft nu recht op gratis toegang of korting tot musea en attracties in de Metropool Amsterdam en onbeperkt gebruik van openbaar vervoer van het GVB in Amsterdam.

Amsterdam Marketing is begin juli gestart met een pilot om het A&RTT en de 72 uurs variant van de I amsterdam City Card te integreren. Hierdoor kunnen internationale bezoekers 72 uur onbeperkt gebruikmaken van het hele ov-netwerk in de metropoolregio Amsterdam en toegang krijgen tot musea en attracties tegen aantrekkelijke voorwaarden.

De pilot duurt 2 maanden. Als blijkt dat de pilot een succes is, wordt mogelijk in 2018 de geïntegreerde kaart gelanceerd.