Utrecht,
25
november
2019
|
12:57
Europe/Brussels

Aangenaam wachten en gratis water op station Heerenveen

Samenvatting
  • De verwarmde wachtruimte heeft huiselijke sfeer gekregen
  • Je eigen fles vullen met gratis drinkwater nu mogelijk

Reizigers op station Heerenveen kunnen sinds begin September niet alleen aangenaam wachten in de nieuwe wachtruimte, ook kunnen ze elk moment van de dag hun eigen flesje met gratis drinkwater vullen. Woensdag 27 november worden zowel de wachtruimte als het watertappunt feestelijk geopend door gemeente Heerenveen, ProRail en NS.

Stationsmanager Peter Ananias: ‘De wachtruimte wordt veel gebruikt en reizigers geven aan het zeer op prijs te stellen. Reizigers hoeven nu niet meer buiten in de kou te staan, maar kunnen in de verwarmde ruimte aangenaam wachten. Er hangt een reisinformatiescherm waardoor ze precies kunnen zien wanneer hun trein vertrekt.”

Het watertappunt, dat te vinden is op het stationsplein bij de bloemist, biedt NS en haar partners als service aan reizigers en zij willen hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval. Dit jaar opent NS in totaal 200 nieuwe watertappunten bij stations. 90 % van alle treinreizigers heeft uiteindelijk toegang tot gratis drinkwater voor onderweg.