Utrecht,
23
juni
2023
|
13:41
Europe/Brussels

Aangenaam wachten in de StationsHuiskamer in Woerden

Vandaag is in Woerden een StationsHuiskamer geopend. De StationsHuiskamer is een plek voor reizigers om prettig te wachten, even te werken of elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of warme snack. De StationsHuiskamer draagt bij aan de wens van NS om het station voor reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. 

Telefoon opladen onder het genot van een cappuccino 
De StationsHuiskamer is een aangename plek om op de trein te wachten. Reizigers kunnen gebruik maken van gratis WiFi en er zijn extra stopcontacten om ondertussen je telefoon of laptop op te laden. Reizigers kunnen hier verder terecht voor drankjes, broodjes, fruit en snacks. Daarnaast is er ook een toilet aanwezig waar reizigers gratis gebruik van kunnen maken. De medewerkers van de voormalige Kiosk zijn nu tevens gastvrouw of gastheer van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reiziger.

Stationsmanager Eva Goedhart is trots dat station Woerden een StationsHuiskamer rijker is: ‘’De StationsHuiskamer is een aanwinst voor het station. Reizigers hebben nu de mogelijkheid om comfortabel op de trein te wachten: de fijne stoelen, voorzieningen en sfeervolle aankleding helpen daarbij.’’

Station Woerden
Woerden is het 29e station met een StationsHuiskamer. Voorheen was op station Woerden een Kiosk aanwezig. Voor de Kiosk stonden bankjes waar reizigers konden plaatsnemen. De Kiosk en de bankjes zijn nu samengetrokken tot één aantrekkelijke verwarmde ruimte. Eerder dit jaar opende ook Sushipoint haar deuren op het station.

De openingstijden van de StationsHuiskamer zijn maandag t/m vrijdag van 05:30 tot 20:00. In het weekend is de StationsHuiskamer open van 09:00 tot 19:00. In de zomervakantie kunnen de openings- en sluitingstijden afwijken.