Utrecht,
08
februari
2024
|
11:28
Europe/Brussels

Aangepast treinverkeer Amsterdam Centraal vanwege werkzaamheden

Samenvatting
  • Minder Intercity's tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal
  • Kortere treinen op het traject Amsterdam-Haarlem-Den Haag Centraal
  • Treinverkeer op het traject Amsterdam Centraal - Weesp en Schiphol – Amsterdam Zuid – Bijlmer Arena – Utrecht niet gewijzigd. 
  • Station Amsterdam RAI bereikbaar voor bezoekers aan Huishoud- en Negenmaandenbeurs

Rond de voorjaarvakantie, van woensdag 14 tot en met maandag 26 februari, werkt ProRail aan de oostzijde van Amsterdam Centraal aan de sporen 2 tot en met 8. Dit betekent dat de dienstregeling tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal is aangepast. De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor reizigers op het traject Hilversum - Hoofddorp en Utrecht Centraal - Almere. Op het traject Amsterdam Centraal – Haarlem – Den Haag Centraal kunnen alleen kortere treinen rijden vanwege ruimtegebrek op Amsterdam Centraal. 

We vinden het erg vervelend dat onze reizigers hinder ervaren door deze werkzaamheden. Zo kunnen er minder treinen rijden dan reizigers van ons gewend zijn. Ook kunnen treinen drukker zijn en van andere sporen vertrekken. Soms moeten reizigers extra overstappen en opnieuw in- en uitchecken en rekening houden met een langere reistijd. We raden hen aan om wanneer mogelijk buiten de spits te reizen of van de omreisroutes gebruik te maken en voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.
 
Reisadvies

14 t/m 22 februari:

  • 2x per uur rijdt er op het traject Amsterdam Centraal - Utrecht Centraal een omgeleide Intercity, deze stopt niet op tussengelegen stations.
  • 4x per uur rijdt er een Intercity op het traject Amsterdam Amstel - Utrecht Centraal.
  • 4x per uur in de spits en 2x per uur in het dal rijdt een Sprinter op het traject Amsterdam Muiderpoort - Utrecht Centraal.

Reizigers richting Amsterdam Amstel en tussengelegen stations op het traject Amsterdam Centraal-Utrecht Centraal stappen over op station Muiderpoort. Dit betekent ook extra in- en uitchecken.

Reizigers tussen Noord-Holland (Uitgeest/Hoorn/Den Helder/Enkhuizen/Alkmaar) en Utrecht Centraal reizen om via Schiphol.

Het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal - Weesp en Schiphol – Amsterdam Zuid – Bijlmer Arena – Utrecht is niet gewijzigd.

In het weekend van 17-18 februari vinden tevens werkzaamheden plaats tussen Amsterdam Bijlmer Arena en Utrecht Centraal. Dit heeft gevolgen voor reizigers met de Sprinter. NS zet 4x per uur stopbussen in tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Bijlmer Arena. Reizigers tussen Amsterdam Amstel en Amsterdam Centraal kunnen dit weekend met hun NS-vervoerbewijs gebruikmaken van de metro.

23-26 februari:

Treinen rijden tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal weer via het reguliere spoor. Reizigers moeten nog wel rekeninghouden met minder treinen en aangepaste aankomst-/vertreksporen en -tijden. We raden hen aan om voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.

Werkzaamheden ProRail

ProRail start met de vervanging van de dwarsliggers onder 22 wissels aan de oostkant van Amsterdam Centraal omdat ze aan het einde van hun levensduur zijn. 
Wat houden deze werkzaamheden in?

De werkzaamheden vinden voor een groot deel plaats in de voorjaarsvakantie wanneer minder reizigers met de trein naar hun werk reizen.