Utrecht,
01
november
2022
|
11:32
Europe/Brussels

Aanpak overwegen bij Rheden

Samenvatting

ProRail werkt aan het spoor. Bij Rheden worden tussen 7 en 13 november zes overwegen vernieuwd. Hierdoor kunnen er van 7 tot en met 11 november geen treinen rijden tussen Arnhem Centraal en Dieren en op 12 en 13 november geen treinen tussen Arnhem Centraal en Zutphen. NS zet stop- en snelbussen in. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Advies is om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Veiliger en een betere doorstroming
De gemeente Rheden telt 37 overwegen en is daarmee de koploper in Nederland. Vanuit het oogpunt van veiligheid is een aanpak van de overwegen wenselijk en noodzakelijk. Met het Maatregelenpakket Spoorwegovergangen Rheden verbetert ProRail de spoorweg- en overwegveiligheid. Daarnaast leidt het pakket tot een verbeterde doorstroming van alle soorten verkeer op de kruisende wegen.

NS zet bussen in van maandag 7 t/m vrijdag 11 november:
- Snelbussen Arnhem Centraal - Dieren
- Stopbussen Arnhem Centraal - Arnhem Presikhaaf - Velp - Rheden - Dieren

NS zet bussen in op zaterdag 12 en zondag 13 november:
- Snelbussen Arnhem Centraal - Dieren - Zutphen
- Stopbussen Arnhem Centraal - Arnhem Presikhaaf - Velp - Rheden - Dieren - Zutphen
- Stopbussen Zutphen - Brummen - Dieren

Ga voorbereid op reis
NS raadt reizigers aan voor de vertrek de reisplanner of de NS-app te raadplegen en rekening te houden met een langere reistijd. Reizigers worden door NS via verschillende communicatiemiddelen geïnformeerd, zoals vooraankondigingsborden op de stations, via schermen in de trein, omroepberichten op stations en in de trein en een e-mail aan vaste klanten.