Utrecht,
14
juli
2016
|
10:23
Europe/Brussels

Aantal deelnemers Kidsloop Vierdaagse verdubbeld

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten vindt van zaterdag 16 juli tot en met dinsdag 19 juli de Kidsloop plaats. Het aantal deelnemers is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar: er doen maar liefst 400 kinderen tot en met 12 jaar mee! De meeste deelnemers komen uit de regio, maar er zijn zelfs inschrijvingen uit Emmeloord. De jongste deelnemer is 2 jaar. NS is bij het evenement aanwezig met de NS Kidsclub.

Het 4-daagse kinderwandelparcours loopt door het centrum van Nijmegen en is speciaal voor kids tot en met 12 jaar. Iedere dag lopen zij een route van 2 à 3 kilometer via een echte Nijmeegse locatie. Onderweg zijn er allerlei leuke activiteiten. Tijdens de start op zaterdag is KEET van Telekids aanwezig om de kinderen aan te moedigen en om haar grootste hits te zingen. Burgemeester Bruls geeft om 12.00 uur het startschot.

Op het start- en finishterrein Museumplein (Kelfkensbos) staat NS met allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Om kinderen enthousiast te maken voor bewegen, heeft NS de NS KidsClub in het leven geroepen. In samenwerking met de Atletiekunie en ambassadrice Dafne Schippers wil NS kinderen op een speelse manier kennis laten maken met bewegen en sport. De Vierdaagsefeesten Kidsloop is daar natuurlijk een mooie gelegenheid voor. Op verschillende dagen is een speciale roeptoeterstoel aanwezig om de kids aan te moedigen. Tijdens de finaledag op dinsdag 19 juli kunnen kinderen virtueel hordenlopen en op een hardloopband op ludieke wijze een wedstrijdje tegen elkaar rennen. Elke dag na afloop van de Kidsloop kunnen de kinderen aansluiten bij het Kidsfestival dat van zaterdag tot en met donderdag op het Museumplein plaatsvindt.

Op de laatste dag zal presentator Jochem van Gelder samen met de bestuursvoorzitter Vierdaagsefeesten Walter Hamers de kinderen binnenhalen en gladiolen en medailles uitreiken voor de topprestatie die ze geleverd hebben.