Utrecht,
09
mei
2022
|
14:02
Europe/Brussels

Aantal OV-fietsritten in de lift

Steeds meer reizigers weten de OV-fiets weer te vinden. Ten opzichte van dezelfde periode in 2019 zien we in het eerste kwartaal van 2022 ruim 90 procent van de OV-fietsritten terug. In april waren er, voor het eerst sinds de start van corona, zelfs bijna 10 procent meer OV-fietsritten dan in dezelfde maand in 2019. 

“De piek in de maand april doet ons goed. We zien dat vooral in het weekend de OV-fietsen extra in trek zijn en dat reizigers de OV-fietsen dan met name voor sociale of recreatieve activiteiten gebruiken, denk aan een familiebezoek of een dagje uit. Alsmaar meer reizigers gebruiken de OV-fiets in hun reis van deur tot deur”, vertelt Marise Bezema verantwoordelijk voor OV-fiets bij NS. 

Nieuwe functionaliteiten in NS-app
NS heeft nieuwe functionaliteiten aan de NS-app toegevoegd voor OV-fiets. Hierdoor wordt het voor reizigers nog makkelijker om een OV-fiets te huren en krijgen reizigers meer inzicht in het huren.  Zodra een reiziger een OV-fiets heeft gehuurd dan is voortaan in de app te zien dat de rit actief is. Ook toont de app of de rit goed is afgesloten. Vanaf begin juni krijgen reizigers via de app ook een pop-up bevestiging bij de start en het afsluiten van een rit met de OV-fiets. Om het huren van een OV-fiets makkelijker te maken kunnen reizigers voortaan eenvoudig en gratis een OV-fietsabonnement afsluiten via de app. Ook vinden reizigers hier meer uitleg over het gebruik van het nieuwe OV-fietsslot en antwoorden op de meest gestelde vragen. Tenslotte is het voor OV-fietsen met een nieuw slot mogelijk om in de app een melding te maken van een defect aan de fiets.

Fiets & trein
Met de OV-fiets wil NS het reizen van deur tot deur zo aantrekkelijk mogelijk maken. Gemiddeld komt bijna 40 procent van de treinreizigers op de fiets naar het station. Na de treinreis nemen veel mensen een OV-fiets om het laatste stukje tot bestemming af te leggen. NS biedt op dit moment 21.700 fietsen aan op bijna 300 locaties in Nederland: stations, bus- of metrohaltes en P+R terreinen. In totaal zijn 1.000 OV-fietsen uitgerust met het nieuwe slot. Dit jaar krijgen steeds meer OV-fietsen stap voor stap het nieuwe slot. Meer weten over het nieuwe slot? Ga naar ovfiets.nl/slot