Utrecht,
01
april
2022
|
17:16
Europe/Brussels

Aantal reizigers in de trein stijgt

Het aantal reizigers in de treinen van NS loopt op. Afgelopen zaterdag waren er met ruim 617.000 reizigers voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis meer reizigers in de treinen van NS, dan op dezelfde dag in 2019. Het thuiswerkadvies is vervallen en woensdag 23 maart verviel de plicht om een mondkapje te dragen in de trein. In de week erna lag het aantal reizigers op 73 procent, ten opzichte van dezelfde week in 2019. Begin maart was dat nog 63 procent. In de weekenden ligt dat percentage hoger. 

“We zien dat veel reizigers de trein weer weten te vinden”, zegt Marjan Rintel, president-directeur van NS. “Vooral in het weekend zitten er weer meer mensen in de trein voor een dagje uit of om op familiebezoek te gaan. We weten uit onderzoek dat deze reizigers door de hoge brandstofprijzen sneller de trein pakken en het was ook mooi weer. Dat afgelopen zaterdag het aantal reizigers voor het eerst iets boven het aantal uit 2019 lag, is echt een bijzondere mijlpaal."

Hoge brandstofprijs

NS wil een goed alternatief zijn voor automobilisten die nu met hoge brandstofprijzen geconfronteerd worden. Daarom is het NS Groepsticket al geldig vanaf 2 personen. Dat heeft effect, want het aantal reizigers dat daar gebruik van maakt is afgelopen maand met 40 procent gestegen. Daarnaast is onlangs NS Voordeel gelanceerd. Daarmee kunnen reizigers tussen Den Haag en Eindhoven met korting tot wel 60 procent reizen zolang ze voor een rustige trein kiezen.

Ook doordeweeks is er een stijging te zien in het aantal reizigers. “Maar er is nog een lange weg te gaan”, aldus Rintel. “Ondanks dat we veel forenzen alweer terugzien, werken ook nog veel mensen thuis.”