Utrecht,
02
mei
2016
|
10:33
Europe/Brussels

Abellio wint megacontract Stuttgarter Netz in Duitsland

Het Hooggerechtshof in Karlsruhe heeft afgelopen vrijdag definitief besloten dat Abellio Duitsland de treinconcessie Stuttgarter Netz mag gaan rijden vanaf juni 2019. Abellio Duitsland, onderdeel van NS-dochter Abellio, zal jaarlijks 6,8 miljoen treinkilometers per jaar exploiteren met 43 nieuwe treinen. Deutsche Bahn had bezwaar aangetekend tegen het besluit van de Duitse OV-autoriteit NVBW dat in november 2015 besloot om dit contract aan Abellio toe te kennen. De concessie is nu onherroepelijk toegewezen aan Abellio.

De gewonnen concessie van Stuttgarter Netz in de Neckar-vallei bestaat uit de treindiensten in het gebied Stuttgart - Muhlacker - Pforzheim / Bruchsal, Stuttgart - Heilbronn - Mannheim / Osterburken en Stuttgart – Tübingen.

De concessie van Abellio maakt onderdeel uit van een grotere opdracht die door de Duitse overheid is onderverdeeld in drie percelen. De drie percelen gezamenlijk hebben over de looptijd van 13 jaar een totale waarde van 2,7 miljard euro. Het perceel dat Abellio gewonnen heeft, is het grootste.

Stephan Krenz, Managing Director van Abellio Duitsland: "We gaan nu beginnen met de voorbereidingen voor de overname van het netwerk en zullen snel een mobilisatieteam samenstellen. Vanaf juni 2019 zullen we succesvol miljoenen passagiers professioneel, veilig, comfortabel en op tijd naar hun bestemming brengen. Ik ben erg blij dat Abellio nu wordt uitgebreid naar het zuidwesten van Duitsland, naast de reeds bestaande bedrijven in Noord Rijn-Westfalen en Midden-Duitsland.”