Utrecht,
03
november
2016
|
16:26
Europe/Brussels

‘Aftrappen’ in stijl op Utrecht Centraal

Reizigers, fashionistas en toevallige voorbijgangers keken wel even op toen ze al die bijzondere creaties van de trap af zagen lopen. De gemeente Utrecht, NS en ProRail vierden vanmiddag samen op bijzondere wijze de ingebruikname van de nieuwe, dubbele trap naar de verdieping in de stationshal. De laatste echt zichtbare bouwstap voor de feestelijke opening van de stationshal op 7 december.

Catwalk over de nieuwe trap

Modeontwerper Aziz Bekkaoui zorgde voor een opening van de trap in stijl. Hij toverde de trap om naar een catwalk van de toekomst. Maar liefst 40 modellen lieten zien hoe je je in de toekomst kleedt als je van A naar B reist. De helft van deze modellen is gecast in het stationsgebied van Utrecht. De andere helft is professioneel model.

Aziz Bekkaoui werkt mee aan de muziektheatervoorstelling ‘Every(wo)man’ van kunstenaar Berend Strik. De voorstelling zelf, waarin de mens en zijn toekomst centraal staan, is komend weekend nog te zien in Hoog Catharijne.

Utrecht Centraal

In de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal is het voor de reiziger straks in één oogopslag duidelijk hoe hij zijn reis kan vervolgen. In samenwerking met ProRail, overheden en alle vervoerders wil NS de reis en het verblijf op en in de directe omgeving van het station zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk maken. De reiziger moet zich gastvrij ontvangen voelen op het station. Dat doen we onder andere door een helder aanbod passend bij de wensen van de reiziger.