Utrecht,
02
oktober
2017
|
16:31
Europe/Brussels

Afval is grondstof op Utrecht Centraal

Maandagmiddag 2 oktober opent op Utrecht Centraal de popupwinkel "Afval is Grondstof". Tot en met 10 oktober - de Dag van de Duurzaamheid - koop je hier producten gemaakt van gerecyclede treinbekleding en informatieborden.

NS stimuleert dat al het afval van stations, treinen en werkplaatsen zoveel mogelijk een nieuwe bestemming krijgt. Zo krijgt niet alleen gebruikte informatieborden maar ook versleten treinbekleding een tweede leven. Met de popupwinkel laat NS zien dat Duurzaamheid niet alleen gaat om energiebesparing of groene windstroom, maar ook om het hergebruik van versleten materiaal.

"Upcyclespecialist" Verdraaid Goed maakt bijvoorbeeld Dienstblaadjes en Spoorblokken van oude informatieborden. Bij upcycling krijgt gebruikt materiaal een compleet nieuwe functie. De damestassen gemaakt van oude treinbekleding zijn inmiddels zeer gewild. Zo zijn er tassen te koop die zijn gemaakt van bekleding van de iconische Mat’64 of de eerste NS dubbeldekkers.

Extra leuk: In de tijdelijke winkel kunnen treinreizende bezoekers zoeken naar notitieblokjes en dienstblaadjes met daarop hun eigen traject of station. Ook zijn er verschillende challenges te doen in de winkel: bijvoorbeeld een vogelhuis in elkaar zetten of een tangram maken.

De tijdelijke winkel vind je in de stationshal van Utrecht Centraal tussen de sporen 8/9 en 10/11 aan de oostkant.