Utrecht,
20
februari
2019
|
19:30
Europe/Brussels

Al 100.000 reizigers met NS Flex

Nooit meer saldo laden slaat aan

Samenvatting

NS verwelkomt vandaag - nog geen half jaar na de introductie - de 100.000e reiziger met NS Flex. Met NS Flex neemt NS drempels weg die reizigers soms ervaren bij het gebruik van de OV-chipkaart. En dat slaat aan. Wie zich aanmeldt voor NS Flex hoeft nooit meer saldo te laden. En ook de verplichte borg van tien of twintig euro op de OV-chipkaart is niet meer nodig. In de NS-app heb je inzicht in de gemaakte reiskosten. De gereisde kilometers per trein, bus, tram, metro en OV-fiets worden maandelijks van de bankrekening afgeschreven.

Volgers van het Instagram-account van NS maakten vandaag deel uit van een interactief verhaal. Zij bepaalden de keuzes van vlogger Julia, die door de Instagrammers met NS Flex het land door werd gestuurd. Om 18:00 uur vanavond eindigde de reis van Julia op station Amsterdam Centraal, waar ze de gouden envelop uit mocht reiken aan Alie, de 100.000e NS Flex’er. De gelukkige winnares reist een maand lang gratis.

Wisselen van reisklasse met NS FlexVerbeteren en uitbreiden

NS Flex is ontwikkeld samen met Translink en de andere vervoerders en met de hulp van honderden testreizigers. Op basis van de wensen van reiziger blijven we verbeteringen en uitbreidingen doorvoeren. Zo introduceren we deze week de mogelijkheid om in de NS-app van klasse te wisselen. Daarnaast werken we onder meer aan een alternatief voor Keuzedagen voor 60-plussers en een oplossing voor gezinnen met kinderen.

NS Flex in het kort:

  • Flexibel in het hele OV. Met NS Flex reis je in het hele OV. Je stapt dus zo in de trein, bus, metro en tram. Ineens fietsweer? Dan pak je gemakkelijk een OV-fiets. Of je maakt gebruik van een bewaakte fietsenstalling.
  • Inzicht in je reiskosten. In je NS-account zie je precies wat je besteed hebt. Binnenkort stel je zelf handige alerts in. Dan krijg je een seintje als je het bedrag bereikt dat jij hebt ingesteld.
  • Zonder gedoe, reizen met klasse. Is het wat drukker in de trein? Met NS Flex switch je makkelijk naar 1e klas. Van klasse wisselen kan tot 15 minuten nadat je hebt ingecheckt.
  • Je zit nergens aan vast. NS Flex is verkrijgbaar met of zonder abonnement. Je bepaalt per maand of je met extra korting reist. Daarnaast kun je maandelijks opzeggen of je korting aanpassen. Zonder kosten.