18
augustus
2010
|
00:00
Europe/Brussels

Alle treinen van en naar Arnhem gaan weer rijden vanaf 23 augustus

  • NS tevreden over verloop buitendienststelling
  • Speciale krant voor reizigers “Arnhem spoort”

Zoals het nu uitziet gaan vanaf aankomende maandag 23 augustus alle treinen van en naar Arnhem weer rijden. Van 25 juli tot en met 22 augustus wordt door ProRail gewerkt aan het spoor, waardoor treinen uit Utrecht, Nijmegen en Tiel het station niet kunnen binnenkomen. Na vier weken omreizen of gebruik maken van NS-bussen, kunnen reizigers vanaf maandag gelukkig weer hun gewone reispatroon hervatten.

NS tevreden over verloop NS is tevreden over het verloop van de buitendienststelling, die de meest omvangrijke is uit de recente spoorgeschiedenis. Uit onderzoek is gebleken dat 86% van de reizigers van te voren op de hoogte was van de werkzaamheden en de aangepaste dienstregeling. De website ns.nl, omroepberichten en posters op de stations worden als belangrijkste communicatiemiddelen genoemd. Zo’n 65% van de reizigers in en om Arnhem beoordeelden de dienstverlening van NS tijdens de buitendienststelling met een 7 of hoger. NS is erg blij met het geduld en begrip dat de reizigers de afgelopen 4 weken hebben getoond.

Veel werk verzet Prorail heeft sinds 25 juli dag en nacht doorgewerkt om het spoorwegknooppunt Arnhem te verbeteren. Er werd onder andere gewerkt aan een nieuwe dive-under, de complete sporenlay-out werd aangepast en er werd een brug vernieuwd. Doordat er vier weken lang geen treinen reden en de werkzaamheden op een slimme manier gecombineerd zijn, wordt de bouwtijd met een jaar verkort en de overlast voor de reiziger geclusterd.

Businzet verliep goed Vanuit Arnhem Zuid en Ede-Wageningen richting Arnhem (en vice versa) reden elke 10 minuten bussen. Door deze hoge frequentie hoefden reizigers nooit lang op een bus te wachten. Door het grote aantal bussen dat ingezet is, was er voldoende ruimte om iedereen te vervoeren.

Gratis krant voor reizigers Om de reizigers na een periode van ongemak weer welkom terug te heten in de trein wordt maandag tussen 07.00 -11.00 uur een gratis krant uitgereikt op verschillende perrons in Arnhem. Dit gebeurt op een ludieke wijze door ouderwetse krantenverkopers. In de krant kunnen reizigers lezen en zien wat er de afgelopen tijd gebeurd is, wat het resultaat is en wat er nog meer op stapel staat. Tevens zitten er in de krant verschillende kortingsbonnen van bijvoorbeeld winkels op het station. Voor reizigers die graag lezen geeft de Bruna-winkel op station Arnhem 1000 gratis boeken weg.