Utrecht,
23
november
2015
|
15:00
Europe/Brussels

Als het niet kan zoals het moet, dan….

´Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan´. Een bekend motto van oud minister Jan de Koning. Met dat motto in gedachte zetten we sinds vanmorgen op het traject Rosmalen - Den Bosch enkele bussen in tijdens de ochtendspits om de drukte op dit traject op te vangen.

Populair

Het Sprintertraject tussen Nijmegen en Den Bosch is met name op het laatste stuk voor Den Bosch vanaf Rosmalen al een tijd erg druk. Veel mensen reizen over dit populaire traject naar hun werk in Den Bosch of verder door naar Utrecht of Eindhoven.

Straks vier keer per uur een Sprinter

Vanaf 2017 moeten op dit traject, vanwege de drukte, vier Sprinters per uur gaan rijden. We zijn deze wijziging in onze drukke dienstregeling momenteel mogelijk aan het maken. Langere treinen op dit traject is geen oplossing gebleken vanwege de te korte lengte van sommige perrons op de route.

Proef in de tussentijd

Omdat we zien dat het in de tussentijd echt te druk is en reizigers vanaf Rosmalen achterblijven op het station zetten we vanaf maandag 23 november, als proef, in de ochtendspits vier ondersteunende bussen in. Deze bussen moeten de drukte in de trein verlichten voor reizigers en zorgen dat iedereen toch op tijd in Den Bosch is en niet achterblijft. Wij evalueren met reizigers en personeel ter plaatse het effect komende twee weken en kijken of dit een blijvende oplossing kan zijn totdat er meer sprinters kunnen gaan rijden op dit traject.

Er rijdt tussen kwart voor acht en half negen ´s ochtends een bus naar Den Bosch net voor en na de twee drukste spitstreinen. Reizigers worden op het station op deze mogelijkheid gewezen en begeleid.