Utrecht,
28
juli
2022
|
13:30
Europe/Brussels

Amsterdam Centraal in alle kleuren van regenboog voor Pride Amsterdam

Van zaterdag 30 juli tot en met zondag 7 augustus vindt Pride Amsterdam plaats. Om alle bezoekers alvast in Pride-sfeer te brengen, wordt station Amsterdam Centraal in regenboogkleuren gebracht tot de digitale borden met vertrekkende treinen aan toe. Ook op station Amsterdam Centraal is iedereen welkom en mag je jezelf zijn. Dat dragen we graag uit. Tijdens de Canal Pride op 6 augustus rijden we overdag langere treinen richting Amsterdam en 's avonds vanuit Amsterdam.

Pride begint op het station
Tijdens Pride Amsterdam wappert de Progress Pride-vlag op het dak van station Amsterdam Centraal. Deze komt ook terug in de monumentale hal boven de entree naar de middentunnel. Zelfs de  vertrekkende treinen op de digitale borden worden tijdens de Pride-week in regenboogkleuren getoond.

“Alle mensen die werkzaam zijn op het station hebben een key cord of armbandje ontvangen in regenboogkleuren met een bericht erbij dat iedereen welkom is en zichzelf mag zijn op ons Amsterdam Centraal. We zijn trots op de diversiteit van alle mensen die hier dagelijks samenkomen: reizigers, bezoekers, collega's en anderen die werkzaam zijn op het station. En dat dragen we graag uit! aldus Rene Wubs stationsmanager Amsterdam Centraal. Deze week gaat een nieuwe campagne van start op de digitale schermen waarin collega’s en stationsbezoekers die laten zien zichzelf te zijn, via Instagram @AmsterdamCS en Facebook @StationsAmsterdamCentraal een kijkje in hun leven geven.

Wie wint regenboogtaart?
Diverse ondernemers op het station kleuren ook mee in de regenboogkleuren. Zo zijn er Pride-proof etalages te bewonderen, hebben sommige winkels speciaal hun assortiment aangepast en zijn winkels geheel in stijl versierd. Iedereen kan stemmen op de favoriete deelnemer via Facebook @StationAmsterdamCentraal of Instagram @AmsterdamCS

Reisadvies
Reizigers adviseren we hun reis te plannen via de ns app en ns.nl en dit kort voor vertrek nog een keer te checken. Om wachtrijen bij de kaartautomaat te voorkomen, raden we reizigers aan alvast online een ticket te kopen of hun OV chipkaart vooraf op te laden.  Daarnaast raden we reizigers voor de terugweg aan niet te mikken op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn.

Inclusief
NS streeft naar een inclusieve bedrijfscultuur waar iedereen gelijke kansen heeft. Bij ons is iedereen welkom, dat geldt voor reizigers en collega's. NS heeft sinds 2009 een eigen LHBTIQ-netwerk Trainbow.