Utrecht,
30
juli
2021
|
14:03
Europe/Brussels

Amsterdam Centraal in regenboogkleuren voor Pride Amsterdam

Samenvatting

Van zaterdag 31 juli tot en met 8 augustus vindt Pride Amsterdam plaats. Om alle (internationale) bezoekers alvast in Pride-sfeer te brengen, wordt station Amsterdam Centraal volledig in regenboogkleuren gebracht en verwelkomen wij iedereen in acht verschillende talen. Ook op station Amsterdam Centraal is iedereen welkom en mag je jezelf zijn. Dat dragen we graag uit.

Bij het uitstappen uit de treinen worden reizigers al op het perron in acht talen welkom geheten via digitale borden. Ook is een enorme Progress Pride vlag zichtbaar in de monumentale hal boven de entree naar de middentunnel, net als op de grote digitale schermen bij de entrees van de IJ- en Amstelpassage. Daarnaast is de achterwand van de piano voorzien van welkomstteksten, Tijdens Pride Amsterdam wappert de Progress Pride-vlag op het dak van station  Amsterdam Centraal.

Alle mensen die werkzaam zijn op het station hebben een key cord ontvangen in regenboogkleuren met de tekst dat iedereen welkom is en zichzelf mag zijn op ons Amsterdam Centraal. We zijn trots op de diversiteit van alle mensen die hier dagelijks samenkomen: reizigers, bezoekers, collega's en anderen die werkzaam zijn op het station. En dat dragen we graag uit!
Rene Wubs stationsmanager Amsterdam Centraal

Wie wint regenboogtaart?

Diverse ondernemers op het station kleuren ook mee in de regenboogkleuren. Zo zijn er Pride-proof etalages te bewonderen, hebben sommige winkels speciaal hun assortiment aangepast en zijn winkels geheel in stijl versierd. Iedereen kan stemmen op de favoriete deelnemer via Facebook @StationAmsterdamCentraal of Instagram @AmsterdamCS

Inclusief

NS streeft naar een inclusieve bedrijfscultuur waar iedereen gelijke kansen heeft. Bij ons is iedereen welkom, dat geldt voor reizigers en collega's. NS heeft sinds 2009 een eigen LHBTIQ-netwerk Trainbow.