29
juli
2011
|
00:00
Europe/Brussels

Amsterdam Gay Pride: NS zet extra treinen én boot in

  • Extra lange treinen na afloop van de Botenparade en ‘roze’ aanbieding bijKiosk
  • NS vaart mee met de Botenparade

Dit jaar vindt Amsterdam Gay Pride plaats van 30 juli tot 7 augustus.De Botenparade op zaterdag 6 augustus is het best bezochte evenement van de GayPride en start op loopafstand van station Amsterdam Centraal. Op het versierdestation heet NS alle deelnemers en bezoekers welkom. Kiosk heeft een speciale‘roze’ aanbieding. Na afloop van het evenement worden extra lange treineningezet en is extra service-personeel aanwezig om bezoekers weer snel naar huiste brengen. NS vaart zelf voor het tweede jaar ook mee met de Botenparade. Deboot is voortgekomen uit een initiatief van medewerkers, een boot voor en doorNS-ers.

De bemanning van boot nummer 62 in de optocht bestaat uit zo’n tachtigNS-ers. Zij laten zien dat de diversiteit van onze samenleving ook totuitdrukking komt bij de grootste treinvervoerder van Nederland. Hoe de NS-booter uitziet blijft tot 6 augustus nog een verrassing; het zal in ieder geval eenswingende feestboot zijn met o.a. conducteurs, machinisten medewerkers Service& Veiligheid, monteurs, dienstindelers, knooppuntcontrollers, teammanagers,P&O'ers, communicatieadviseurs, regiodirecteuren, IT'ers, financials entechnici, maar ook iemand uit de centrale ondernemingsraad en directieleden.

Diversiteit bij NS
NS streeft een cultuur na waarin iedere medewerker met zijn unieke combinatievan kenmerken wordt gewaardeerd om de bijdrage die hij of zij levert. Daarbijmag geslacht, leeftijd, afkomst of seksuele voorkeur geen rol spelen, iedereenis welkom bij NS. Daarom is NS ook dit jaar weer deelnemer aan de Botenparadevan de Amsterdam Gay Pride en de afgelopen maand aan Roze Zaterdag en RozeMaandag.

Trainbow
In het najaar van 2009 is het netwerk Trainbow opgericht. Trainbow komt op voorGays, Lesbians, Bisexuals en Transgenders werkzaam binnen de spoorbranche.Bettina Haarbosch, voorzitter van Trainbow: “Nederland wordt geprezen om zijntolerantie en de homo-emancipatie is formeel geslaagd, toch blijkt uit onderzoekdat de sociale acceptatie van deze minderheid onvoldoende is. Dat homo’s lieverin de kast blijven op het werk omdat zij zich niet vrij genoeg voelen.” Trainbowen haar 135 leden willen via o.a. de ‘roze’ evenementen samen met haar werkgeverlaten zien dat de kastdeuren wijd open staan bij NS.

Reisinformatie
Voor actuele reisinformatie kunnen reizigers terecht opwww.ns.nl of eenmaal onderweg op m.ns.nl.