Utrecht,
06
november
2015
|
09:33
Europe/Brussels

Art Rooijakkers presenteert NS Kleinkunstshow op Amsterdam Centraal

Een boek vertellen in één minuut? Zes aanstormende talenten in de kleinkunst doen dit in een razendsnelle kleinkunstshow van NS op Amsterdam Centraal. Ze brengen op hun eigen wijze een ode aan de zes genomineerde boeken van de NS Publieksprijs: van cabaret tot muziek en van toneel tot poëzie. Met hun voordrachten willen zij reizigers inspireren om één van de genomineerde boeken te lezen. De NS Kleinkunstshow wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers en vindt plaats op dinsdag 10 november tussen 13.00-14.00 uur bij de piano in de hal van station Amsterdam Centraal.

Deze show vormt een onderdeel van de stemcampagne voor de NS Publieksprijs. De genomineerden zijn:

• Ik kom terug, van Adriaan van Dis

• Dit kan niet waar zijn, van Joris Luyendijk

• Lieve mama, van Esther Verhoef

• Kom hier dat ik u kus, van Griet Op de Beeck

• Gouden jaren, van Annegreet van Bergen

• De stamhouder, van Alexander Munninghoff

Direct na de show gaan Art Rooijakkers en medewerkers van NS in gesprek met geïnteresseerde bezoekers over lezen en de genomineerde boeken en lopen ze kans hun favoriete genomineerde boek mee naar huis te nemen. Rond 14.00 uur wordt deze sympathieke actie voortgezet in de trein.

NS Publieksprijs

De zes oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (1 juli 2014 tot 1 juli 2015). Het Nederlandse publiek kan via www.nspublieksprijs.nl of in de eigen boekhandel of bibliotheek stemmen op één van deze zes genomineerden of op een oorspronkelijk Nederlandstalig boek naar keuze. Daarnaast stemt een Kernjury, bestaande uit 275 jaarlijks wisselende leden. De Kernjury is op 22 oktober jl. in aanwezigheid van de auteurs geïnstalleerd. Stemmen van de Kernjury en die van het algemene publiek bepalen samen welk boek de NS Publieksprijs 2015 wint.

De NS Publieksprijs is dé boekenpublieksprijs van Nederland. Vorig jaar brachten ruim 88.400 mensen hun stem uit. De prijs bestaat, naast de eretitel Boek van het Jaar 2015, uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een jaar lang gratis reizen met de NS-Business Card. Michel van Egmond ontving de NS Publieksprijs in 2014 voor Kieft.

NS Tijd voor Lezen

Lezen en reizen met de trein horen bij elkaar. Reizen met de trein is een moment voor jezelf. Tijdens de treinreis heb je de tijd om rustig de krant te lezen of heerlijk weg te duiken in een mooie roman. In de trein heeft 75 % van de reizigers iets te lezen bij zich. Reden voor NS om lezen voor al die mensen nog gemakkelijker en leuker te maken met Tijd voor Lezen. NS is sponsor van drie belangrijke en bekende leesbevorderende campagnes: de Boekenweek, de Kinderboekenweek en de NS Publieksprijs.