Utrecht,
30
mei
2017
|
09:44
Europe/Brussels

Assistentie op 10 extra stations

Vanaf 1 juni breidt NS de assistentieverlening voor reizigers met een beperking uit met vijf extra treinstations; vanaf december 2017 komen daar nog eens vijf extra stations bij. Ook biedt NS vanaf december op de meeste stations deze ondersteuning aan vanaf de eerste tot en met de laatste trein. 

Met deze uitbreiding van het aantal stations komt NS tegemoet aan de wens van klanten. Vanaf december 2017 biedt NS deze dienst dan aan op in totaal 117 treinstations. 

Op welke stations is de assistentieverlening nieuw? Een overzicht hieronder.

Stations met assistentieverlening vanaf 1 juni 2017 (van 07.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 08.00 tot 22.00 uur)
Anna Paulowna
Nijkerk
's Hertogenbosch Oost
Wolvega
Zevenbergen

 

 

Stations met assistentieverlening vanaf 1 december 2017

Beilen
Horst Sevenum
Krabbendijke
Rheden
Soest Zuid

 

 

 

 

Marjon Fonville - Toegankelijkheid NS
NS vindt het belangrijk om mogelijk te maken dat ook reizigers met een beperking zelfstandig kunnen reizen. Kunnen meedoen met alle aspecten van de maatschappij is van essentieel belang. Een beperking mag geen belemmering zijn voor mobiliteit met de trein.
Marjon Fonville - Toegankelijkheid NSEen impressie van de eerdere start van assistentieverlening op Arnhem-Zuid eind 2016

Komende december volgt de volgende grote stap door de uitbreiding van de tijden op een groot aantal stations. Het is dan mogelijk deze ondersteuning bij in- en uitstappen aan te vragen vanaf de eerste tot en met de laatste trein (behalve nachttreinen). Tot nu biedt NS op deze stations doordeweeks assistentie aan van 07.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 08.00 tot 22.00 uur.

Klik op de button hieronder voor de meest recente kaart (juni 2017) van stations waarop NS assistentieverlening biedt.