Persbericht
Utrecht,
26
augustus
2015
|
11:03
Europe/Brussels

Aziatische formule Enoki op Utrecht Centraal

Met deze nieuwe formule speelt NS in op de behoefte van de reiziger aan een Aziatische food formule op het station. Het assortiment bestaat uit een breed aanbod van verse producten die ter plekke worden bereid. Op vrijdagochtend 28 augustus openen de deuren van de eerste vestiging op Utrecht Centraal. Het komende jaar wordt de nieuwe formule beproefd bij de reizigers.

 

Het station vervult voor reizigers een belangrijke functie op het gebied van eten, drinken en andere aankopen onderweg. NS onderzoekt regelmatig wat de wensen van reizigers zijn om te zien of de formules op het station hier nog voldoende op aansluiten. Hieruit is naar voren gekomen dat reizigers behoefte hebben aan Aziatisch eten dat zowel ‘to go’ als vers bereid is.

Deze Aziatische food formule biedt de reizigers licht en verantwoord eten met een Aziatische signatuur. Zo zijn er soepen vol verse ingrediënten, frisse (maaltijd)salades, warme curry’s en ter plekke gerolde ‘fresh springrolls’ verkrijgbaar. Ook verse theesoorten, gezonde sappen en yoghurt met fruit & granola bieden van ’s ochtends tot ’s avonds een aanvulling op het huidige aanbod op het station. Deze pilot past bij het bewustere eetpatroon van veel reizigers. “Dit is een to go formule met een zeer breed aanbod uit de Aziatische keuken dat in zeer korte tijd ter plekke vers bereid wordt en daarmee helemaal past bij de behoeften van onze reizigers” aldus Barend Kuenen, directeur Retail & Services. In september volgt een tweede pilot-vestiging op station Rotterdam Centraal.