18
februari
2010
|
00:00
Europe/Brussels

Benoemingen in NS-top

De NS-top kent vanaf 1 mei dit jaar twee wijzigingen: Michiel van Roozendaal is benoemd tot directievoorzitter NedTrain en Jan-Willem Siebers tot directievoorzitter van NS Hispeed. Beiden zijn in die positie ook lid van de NS-groepsraad.

Ir. Michiel van Roozendaal (47) is per 1 mei 2010 benoemd als directievoorzitter NedTrain, een volle dochter van NS. NedTrain houdt zich bezig met onderhoud, reiniging en revisie van rollend materieel. Van Roozendaal volgt ir. Arie van As op, die na 8 jaar NedTrain heeft besloten zijn loopbaan buiten NS voort te zetten. Michiel van Roozendaal – nu directievoorzitter van NS Hispeed – startte zijn carrière binnen NS bij NedTrain. In 1998 was hij eerst projectleider en later werd hij directeur van het revisiebedrijf in Tilburg. In 2003 stapte Van Roozendaal over naar NS Internationaal, de voorloper van NS Hispeed, waar hij nu de functie van directeur vervult.
Drs. Jan-Willem Siebers (38) volgt Van Roozendaal op als directievoorzitter van NS Hispeed, het hogesnelheidsbedrijf van NS. Sinds 2004 is hij commercieel directeur van dit onderdeel. Siebers stond mede aan de basis van NS Hispeed. Eerder vervulde hij leidinggevende functies bij Martinair en KLM.