Utrecht,
28
september
2017
|
09:52
Europe/Brussels

Berichtgeving over maatregelen tegen medewerkers NS

Samenvatting

In diverse media is vandaag bericht over een aantal medewerkers van NS dat een officiële waarschuwing heeft gekregen. Hieronder lees je nadere toelichting van NS.

Op 7 juli hield een aantal collega’s een "Werkoverleg" in Amsterdam. Daarin hadden zij de ruimte om zich te uiten over tal van zaken. Na afloop heeft een kleine groep zich zo gedragen dat het treinverkeer en de orde verstoord raakten en de veiligheid in het geding kwam. Hierdoor kwam het treinverkeer stil te liggen. Tussen 17.15 en 18.30 uur konden 75 treinen niet vertrekken. Naar schatting hebben zo’n twintigduizend reizigers hierdoor hinder ondervonden.

NS heeft maatregelen genomen tegen de betrokken collega’s. In tegenstelling tot wat in de media wordt gesuggereerd, gaat het niet om 43 maar om 26 collega’s die een officiële waarschuwing hebben gekregen. In één geval is een ontslagprocedure gestart.

Iedereen bij NS heeft het recht en de ruimte om zich te uiten of actie te voeren, maar we trekken een grens als daarbij de veiligheid van reizigers of collega's in het geding komt. Omwille van zorgvuldigheid, mede omdat er gerechtelijke procedures lopen, geeft NS op dit moment geen nadere toelichting.