Utrecht,
06
april
2016
|
09:00
Europe/Brussels

Bert Groenewegen nieuwe Directeur Financiën bij NS

Op voordracht van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft de minister van Financiën besloten om de heer Bert Groenewegen per 15 september 2016 te benoemen tot Directeur Financiën (CFO) in de Raad van Bestuur van NS.

De heer Groenewegen (1964) was onder meer CFO (2005-2007) en CEO (2007-2010) van PCM Uitgevers, inmiddels bekend als De Persgroep Nederland. Van 2010 tot 2015 was de heer Groenewegen CFO bij Ziggo, de grootste aanbieder van kabeltelevisie in Nederland.

Voorafgaand aan zijn indiensttreding bij NS zal de heer Groenewegen zijn nevenwerkzaamheden en toezichthoudende taken in overeenstemming brengen met de Wet Bestuur en Toezicht, bestaande verplichtingen uit hoofde daarvan afwikkelen en zich inhoudelijk voorbereiden op zijn functie bij NS.

Aangezien de huidige CFO van NS, de heer Engelhardt Robbe, per 7 april aanstaande afscheid neemt, zal de Raad van Commissarissen (RvC) voor de periode tot 15 september zorgen voor een adequate interim oplossing.

Truze Lodder (voorzitter van de RvC): “Na de recente benoeming van Susi Zijderveld, die op 1 februari jl. is gestart als Directeur Risicobeheersing, is de Raad van Commissarissen verheugd in Bert Groenewegen een goede CFO voor NS gevonden te hebben.”

De heer Groenewegen zal toetreden tot de Raad van Bestuur van NS. Hij ontvangt een vast jaarsalaris dat past binnen het beloningsbeleid en ziet af van de variabele component in zijn beloning.

De Centrale Ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over deze benoeming.