's-Hertogenbosch,
09
april
2022
|
13:55
Europe/Brussels

'Blind Boekendate Shop' op Station 's-Hertogenbosch tijdens Boekenweek

Tijdens de Boekenweek kan iedereen een gratis Blind Boekendate doen op station ’s-Hertogenbosch. Naast de bloemenshop (Een Bosch van Ruud) komt een boekenwinkeltje waar de perfecte match met een boek kan worden gevonden. NS werkt voor de tijdelijke pop-up winkel samen met AKO, Loods Kringloopwinkel en de bloemenshop. 

Het thema van de Boekenweek is Eerste Liefde en daar sluit de nieuwe winkel op aan. De boeken zijn voorzien van gerecycled kraftpapier. Daarop staan kenmerken geschreven zoals ‘romantisch’ of ‘avontuurlijk’. In de winkel kun je ‘op date’ gaan en op basis van de kenmerken een gratis boek kiezen. Zo kan iedereen zich laten verrassen en meewerken aan het duurzaam hergebruiken van boeken. Het motto van de winkel is dan ook ‘Don’t judge a book by its cover’. 

Het publiek kan in de pop-up store ook terecht om tweedehands boeken te doneren voor een blind boekendate of om lekker plaats te nemen in de zithoek om te lezen, tussen de bloemen en planten. De winkel is open van 9 tot en met 15 april, tussen 12.00 en 18.00 uur. 

download

Treinlezer 

NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. NS werkt daarom sinds 2001 samen met Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). NS wil lezen toegankelijk maken voor een groot publiek. Meer informatie is hier te vinden.