Utrecht,
03
september
2018
|
15:00
Europe/Brussels

Boeken ruilen kan straks weer op Utrecht Centraal

Gewilde service vanaf 15 september terug op het station

Station Utrecht Centraal wil graag een fijne en gastvrije plek zijn voor reizigers en bezoekers. Met de opening van de nieuwe entree van winkelcentrum Hoog Catharijne was er helaas geen plek meer voor de populaire Boekspot: een boekenkast waarin je jouw favoriete boeken deelt met andere lezers. Reden voor NS om een nieuwe plek te zoeken voor deze gewilde service, die door reizigers erg gewaardeerd werd. Dat is gelukt: met ingang van 15 september introduceert NS de StationsBoekWissel op Utrecht Centraal.

Voorleesmarathon

Op 15 september trapt tevens het International Literature Festival Utrecht (ILFU) af met een voorleesmarathon op Utrecht Centraal. Tijdens de voorleesmarathon die twaalf dagen zal duren, wordt de wereldklassieker Anna Karenina voorgelezen in zo veel mogelijk talen door 1000 vrouwen. Vrouwen die ook een pagina willen voorlezen, kunnen zich hiervoor aanmelden. De StationsBoekWissel is dan tijdelijk in de stationshal te vinden. Hierna verhuist deze naar de eerste verdieping, naast Bistrot Centraal.

Locatie naast Bistrot Centraal

Wie straks een favoriet boek wil delen met andere lezers, of zelf op zoek is naar een boek, kan dus terecht op het stationsbalkon, de ‘eerste’ verdieping van het station. Buiten de OV-poortjes, zodat ook omwonenden en bezoekers er gebruik van kunnen maken. Voor de bouw van de StationsBoekWissel is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo worden er bijvoorbeeld spoorbielzen gebruikt, die al een eerder leven hebben gehad bij NS.

Favoriete tijdsbesteding

NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is één van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Daarom organiseert en ondersteunt NS diverse activiteiten rondom dit thema, zoals de NS Publieksprijs en gratis reizen met het Boekenweekgeschenk. In de StationsHuiskamer op Rotterdam Centraal is een vestiging van de Bibliotheek Rotterdam geopend en op station Houten is een succesvolle Boekspot. Vanaf 15 september is er dus een allereerste StationsBoekWissel op station Utrecht Centraal.

De StationsBoekWissel op Utrecht Centraal is tot stand gekomen door een financiële bijdrage vanuit het Ondernemersfonds Utrecht.