Utrecht,
11
augustus
2015
|
00:00
Europe/Brussels

Botenliefhebbers nemen de trein naar SAIL Amsterdam 2015

SAIL Amsterdam 2015 ligt op steenworp afstand van station Amsterdam Centraal en isdan ook goed per trein bereikbaar. NS bereidt zich voor op veel extra treinreizigers naar de hoofdstad en rijdt daarom tijdens de gehele SAIL-periode, van 19 t/m 23 augustus, met extra lange treinen van en naar Amsterdam. Tevens zijn er extra medewerkers op het station aanwezig om assistentie te verlenen. Met speciale bewegwijzering verwijzen we reizigers naar de IJ-zijde van het station. Vanaf daar volgen ze de aangegeven looproutes, bijvoorbeeld naar de oranje oceaan, om binnen een paar minuten de eerste schepen te zien aan de kade. Spoor 15a wordt voor de SAIL-In omgetoverd tot SAIL-terras met 1e klas uitzicht voor genodigden. In de IJ-hal is tijdens de hele SAIL-periode de botenparade te zien op de grote LED-schermen. Ook kunnen bezoekers daar voor de officiële kledinglijn van SAIL terecht in de pop-up store. Op www.ns.nl/sail is nog veel meer info te vinden.

Amsterdam Centraal ligt aan het IJ en vormt zo dé toegangspoort naar SAIL. NS verwacht circa 450.000 bezoekers per trein naar het evenement te brengen. Daarvoor zet NS extra lange treinen in.

In de week van SAIL is de vakantie in regio Noord voorbij, dit betekent dat het in de avondspits extra druk zal zijn. We vragen bezoekers aan SAIL hier rekening mee te houden en bij voorkeur vóór of na de avondspits te reizen.

Extra inzet medewerkers en materieel

Met SAIL sluit NS een zomer vol grote evenementen af. Bovenop de jaarlijkse evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse en de Gay Pride was er deze zomer de start van de Tour de France in Utrecht en nu SAIL in Amsterdam. Dit vraagt een maximale inzet van alle NS-medewerkers en de beschikbaarheid van voldoende (lange) treinen.Tijdens SAIL neemt NS daarom extra maatregelen, zo zal rijbevoegd kantoorpersoneel worden ingezet om extra diensten mogelijk te maken. Ook zullen NS-collega’s als servicemedewerker aanwezig zijn op het station Amsterdam Centraal. Op twee plekken in het land (Gouda Goverwelle – Rotterdam Centraal en Wijchen-Nijmegen) rijdt op woensdag, donderdag en vrijdag (19 t/m 21 augustus) elk half uur een Sprinter, in plaats van elk kwartier. Zo kan de grote vervoersvraag op deze dagen richting Amsterdam mogelijk gemaakt worden. Reizigers worden hierover geïnformeerd op de desbetreffende stations en via de Reisplanner Xtra app.

SAIL Amsterdam Retour

NS verwacht veel drukte op de stations en bij de kaartautomaten. Via internet kan snel en gemakkelijk een NS-vervoerbewijs gekocht worden. Dan profiteert de reiziger ook van een speciale aanbieding: het SAIL Amsterdam Retour. Een dagretour tegen 20% korting. Aanvullende informatie over reizen per trein tijdens SAIL, dit retour en overige SAIL-aanbiedingen zie www.ns.nl/sail.

SAIL-terras met 1e klas uitzicht

Spoor 15a wordt tijdens de SAIL-In omgetoverd tot een SAIL-terras voor genodigden. Vanaf hier hebben gasten onder het genot van een hapje en drankje goed uitzicht op de binnenvarende schepen. Via de nieuwsbrief van NS hebben vaste klanten zich hiervoor kunnen aanmelden.Ook wordt een aantal kaarten via radio-uitzendingen ter beschikking gesteld.

IJ-hal Amsterdam Centraal in nautische sfeer

In de IJ-hal wordt samenwerking met NGage Media de SAIL-In live uitgezonden op de LED-schermen. De beelden van de botenparade worden de hele SAIL-periode vertoond. Tijdens de SAIL-In treden de Shanty Zangers Ede een paar keer op tegenover de Starbucks. Reizigers die een aandenken aan SAIL willen kopen, kunnen voor de gehele officiële kledinglijn van SAIL Amsterdam 2015 terecht in de pop-up store van City of Sails.

Reisinformatie

Voor een reisadvies op maat kunnen bezoekers de Reisplanner raadplegen via ns.nl. Onderweg biedt m.ns.nl of de Reisplanner Xtra app de actuele reisinformatie.