Utrecht,
29
juni
2023
|
12:05
Europe/Brussels

Brabantse Kim 'Beste Treinomroeper 2023'

Kim Verhees is De Beste Treinomroeper van 2023. Na een spannende strijd kreeg zij van het Nederlandse publiek de meeste stemmen. Met haar duidelijke en heldere omroep wilde Kim reizigers stimuleren om de wereld wat vrolijker te maken. Naast Kim dongen nog drie kandidaten mee naar de titel. 

Presentatrice Julia Koopman reikte haar vanmiddag vol trots de prijs uit: de eretitel Beste Treinomroeper van 2023 en twee treintickets naar Parijs. “Ik voel me vereerd, wat ontzettend leuk. De andere kandidaten hadden ook allemaal iets eigens en bijzonders“, reageert Kim.

Stemmen
De video’s van de vier kandidaten werden in totaal 45.000 keer bekeken. Stemmen kon online van 20 tot en met 28 juni. Maar liefst 1.800 kijkers brachten op YouTube een stem uit. Kim kreeg 49% van de stemmen op haar naam.

Op YouTube maakte NS Weekly Kim bekend als winnaar:

Genomineerden
De andere genomineerden waren Raymond Lorié, Sasha Hajdún en Manon Julicher. Zij werden geselecteerd uit tientallen aanmeldingen. Onze conducteurs Saskia Kuiper, Stefan Janssen en Jan Vis stonden deze kandidaten vol enthousiasme bij. Zij hebben de kandidaten persoonlijk begeleid en alle kneepjes van het omroepen bijgebracht. Alle drie de kandidaten kozen voor een andere insteek van hun omroepbericht, Raymond benadrukte leuke bezienswaardigheden, Sasha koos voor een informerend bericht en Manon riep op tot oog voor elkaar.

Groot publiek
Dagelijks nemen gemiddeld één miljoen mensen de trein en in één trein zitten al gauw een paar honderd reizigers. Dat is dus een groot publiek voor de omroep. De conducteur geeft een eigen invulling aan de omroep, natuurlijk zonder daarbij het belang van correcte informatie voor reizigers uit het oog (oor) te verliezen. Naast de omroep is de conducteur gastvrij en is verantwoordelijk voor het vertrekproces, service verlenen aan reizigers en controle van vervoerbewijzen.

320 conducteurs gezocht 
Met deze wedstrijd wil NS aandacht vragen voor het vak van conducteur en is NS op zoek naar nieuwe collega’s. Op dit moment heeft NS 320 vacatures voor conducteur, vooral in de regio’s  Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. De opleiding tot conducteur duurt gemiddeld 13-15 weken. NS vergoedt de opleiding en al tijdens de opleiding ontvangen de conducteurs-in-opleiding salaris.