Utrecht,
11
oktober
2021
|
14:06
Europe/Brussels

Brasserie 1884 opent de deuren op station Delfzijl

Vrijdag 8 oktober opende Brasserie 1884 de deuren op station Delfzijl. Wethouder Hans Ronde (gemeente Eemsdelta) en Pim Raaijmakers (NS) mochten samen de brasserie officeel openen. Brasserie 1884 is dé ontmoetingsplek van Delfzijl op het station. De naam Brasserie 1884 is gekozen omdat het stationsgebouw van Delfzijl ook uit dat jaar dateert. Wanneer je Brasserie 1884 inloopt, kun je nog meer geschiedenis vinden. Prachtige foto's sieren de muren van de brasserie. 

Het station van Delfzijl is op steenworp afstand van het centrum van Delfzijl en wordt gezien als het visitekaartje van Delfzijl. Het is dan ook met trots dat hier op deze locatie Brasserie 1884 de deuren opent waar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt (jongeren en statushouders) een plek krijgen om te groeien in hun eigen ontwikkeling en horecavaardigheden op doen. En natuurlijk zorgen zij op deze manier voor een kop koffie of een lunch voor treinreizigers, inwoners of andere passanten. De duurzame producten en ingrediënten die gebruikt worden voor de lunches zijn afkomstig van lokale leveranciers.

NS is blij met de komst van Brasserie 1884. Radjan Barhoe, stationsmanager NS: 'Hiermee zorgen zij voor een warm welkom voor onze reizigers en bezoekers van het station. Op deze manier kunnen we onze reizigers de 4 W’s bieden die we belangrijk vinden voor een station: prettig wachten en warme dranken. Daarnaast zorgen we ook voor een wc-voorziening en gratis watertappunt. En dat in een prachtig gebouw met historie en mooie elementen.Het station is nu vol in gebruik. Hiermee wordt het treinstation nu een echt sociale ontmoetingsplaats!'

.