Utrecht,
26
juli
2021
|
09:38
Europe/Brussels

Bus in plaats van trein bij werkzaamheden Nijmegen en Arnhem Centraal

Samenvatting

ProRail werkt aan het spoor tijdens de zomervakantie. Tussen 31 juli en 8 augustus vernieuwt ProRail het spoor bij Nijmegen. Bij Arnhem Centraal vernieuwt ProRail tussen 10 tot en met 15 augustus onder andere de volledige treinbesturing zoals seinen. Reizigers van NS en Arriva maken tijdens de werkzaamheden gebruik van bussen in plaats van treinen. Het advies aan reizigers is om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Klaar voor de toekomst
Regelmatig onderhoud is belangrijk voor betrouwbaar treinverkeer nu en in de toekomst. ProRail vernieuwt tussen Nijmegen en Mook zo’n 700 meter spoor en verwijdert oude sporen bij het opstelterrein aan de Wolfskuil. Bij Arnhem wordt de volledige treinbesturing vernieuwd en past ProRail de perronsporen aan zodat er twee treinen tegelijk kunnen stoppen op spoor 4. Tussen Arnhem Velperpoort en Arnhem Centraal vernieuwt ProRail twee sporen over een lengte van ca 1 kilometer.

Inzet bussen Nijmegen
In de periode van 31 juli t/m 8 augustus is er geen treinverkeer van Arriva mogelijk tussen Nijmegen en Mook Molenhoek. Arriva zet stopbussen in. In de weekenden van 31 juli - 1 augustus en van 7 - 8 augustus is er helemaal geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Nijmegen. Dan zet NS snel- en stopbussen in tussen Nijmegen en Arnhem Centraal en tussen Nijmegen en 's Hertogenbosch. 

Inzet bussen Arnhem Centraal 

In de periode van 10 tot en met 15 augustus is er geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Arnhem Centraal. NS zet snel- en stopbussen in richting Dieren, Nijmegen en Ede-Wageningen. Tussen Arnhem Centraal en Arnhem Velperpoort kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje. Arriva zet stopbussen in richting Zevenaar en tussen Elst en Tiel. De bussen richting Zevenaar vertrekken vanaf de Sonsbeekzijde.

We adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met een langere reistijd van 15-30 minuten.